Blic

„LAGALI SMO DA SI BOLJI OD MESIJA”

-

Ronaldo ne prestaje da bude meta kritika navijača Reala. Posle njegove izjave da je bila laka odluka da potpiše za Juventus, jedan od navijača Madriđana uzvratio je na Tviteru natpisom: „Tako nam vraća što smo morali devet godina da lažemo da je bolji od Mesija.” ne stišava se nedeljama bura oko kristijana ronalda posle njegovog napuštanja ekipe reala i prelaska u redove „stare dame“ oči na kompanije za praćenje imidža koje su osnovali igrači van Španije. U slučaju Ronalda, njegovim prihodom za imovinska prava navodno je upravljala kompanija na Britanskim Devičanski­m Ostrvima, koja važe za poreski raj. Španske poreske vlasti su promenile pesmu 2014. i počele su s istragama. U poslednje tri godine, veliki broj zvezda Primere suočio su s optužbama sličnim onima u slučaju Ronalda. Pod lupom istrage našli su se Lionel Mesi, Žoze Murinjo, Havijer Maskerano, Luka Modrić, Aleksis Sančez. Inače, jedan od osnovnih razloga za Ronaldovo napuštanje Španije bio je njegov bes prema poreskim organima zbog toga što su ga terali na sud zbog fiskalne prevare. I, samo nedelju dana posle njegovog odlaska u Italiju on je obrisao svoj dug.

Ronaldo je protestova­o zbog tvrdnji da je namerno prevario špansku državu. Bio je ljut, smatrajući da je tretiran kao kriminalac uprkos činjenici da je dobrovoljn­o pokušao da svoje poreske obaveze dovede u red 2014, tako što će platiti dodatnih 6 miliona evra. Portugalac je bio odlučan da napusti Španiju prošlog leta, ali je ostao jer je Real odbio da smanji klauzulu na ime otkupa koja je iznosila čak milijardu evra. Ronaldu je tada obećan nov ugovor, pa je odlučio da ostane u Španiji i plati svoj poreski dug, uz pomoć novog bonusa za potpisivan­je ugovora. Ali, kada je ugovorna ponuda Reala stigla u januaru, nije ispunila njegova očekivanja.

Na kraju, Madriđani su ga pustili u Juventus za 105 miliona evra. Ronaldova poreska situacija biće daleko povoljnija u Italiji. Celu priču najbolje oslikavaju reči prvog čoveka španske Primere, Havijera Tebasa.

- Ronaldova neto zarada će biti veća u Italiji nego u Španiji, uprkos tome što dobija istu bruto platu. Na osnovu toga, bilo je teško da se Real takmiči sa onim što Juventus daje - podvukao je Tebas.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia