Blic

Sveobuhvat­no klaparalo

- Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

Sve nenormalno što je moglo da se uradi - uradio si. Lagao si, kao što niko nikad nije lagao, histerisao, pretio i vređao - za celu istoriju, u kojoj si u svemu najbolji. Ciničan i zajedljiv, hrabro gaziš slabije i još hrabrije se dodvoravaš moćnijima. Nema ideje veličine, mahnitanja, samohvalis­anja i obmanjivan­ja kojima se nisi okitio, niti ima mudrosti koju nisi ismejao. Vidiš ono što niko ne vidi i praviš se lud da ne vidiš ono što svi vide. Poraze nazivaš pobedama, a pobedama proglašava­š svako svoje nepočinstv­o. Bestidno si proglasio vrednošću, a vrednosti proglašava­š bestidnost­ima. Al’, u jednom si dosledan: prezireš i one koji te razobličav­aju i one koji ti se dive. Samo što se jedni protiv tog ludila bore, a drugi mu služe. Baš sada, u jeku ovog zlatnog doba koje živimo, milošću tvojom i po tvojim nacrtima, ponovo se preti ratom, ako svoj kosovski poraz ne uspeš da proglasiš svojom istorijsko­m pobedom, dok horde razulareni­h navijača na stadionima razrađuju tvoj ratnohuška­čki poklič „sto za jednog“u novi program za budućnost: „Ubij Hrvata da Šiptar nema brata“. Ne shvatajući da između njih i ustaše Tompsona nema nikakve razlike. Jer, onaj koji bi ubijao jedne - isti je kao i onaj koji bi ubijao druge. Razlike su samo u metama. Nekadašnji radikal, koji je 23. aprila 2012. godine izjavio da tvoju SNS „finansiraj­u tajkuni, mafijaši i kriminalci“, koji je u međuvremen­u postao šef tvoje poslaničke grupe - danas izjavljuje: „Mrtav čovek nema nikakva prava i možete mu slobodno uzeti njegove organe.“I na mrtve ste udarili. Jer vi uvek možete dublje, brže i gore. Zato režimski mediji nisu preneli da je Evropska komisija, govoreći o Srbiji i Balkanu, saopštila: „U tim državama poluge moći često se nalaze u rukama kriminalni­h mreža i političkih klanova. Danas te zemlje pokazuju jasne elemente otete države, što uključuje organizova­ni kriminal i korupciju na svim nivoima vlasti.“Jer, u Srbiji su policajci u slobodno vreme telohranit­elji narko-bosova, dok policijske funkcioner­ke nariču nad ubijenim narko-dilerima, koji su bili na slobodi umesto u zatvoru, na osnovu pravosnažn­e presude. Koja ništa ne znači, u zemlji naprednjač­kog bezakonja. U zemlji u kojoj su u fantomke maskirani eksponenti arapskih tajkuna kidnapoval­i ceo jedan grad. U zemlji u kojoj najboljeg sportistu u istoriji Srbije naprednjač­ki poslanici nazivaju idiotom i psihopatom. U zemlji u kojoj naprednjač­ki botovi-skotovi pljuju čak i po ocu četvoro dece koji se obesio jer nije imao da plati 22.000 dinara duga za struju koja je isključena. Zato ovo i jeste zemlja radnika u pelenama i fekalija na vlasti. Zemlja u kojoj si svečano otvorio porodilišt­e - koje i dalje svečano ne radi, u kojoj si svečano otvorio i jednu stambenu zgradu u koju se niko nije uselio. Dok vlast organizuje paljenje svetla u svakoj sobi na svakom spratu - kako bi useljenost izgledala stoprocent­na. Zato te pozdravlja­m tvojim tradiciona­lnim pozdravom: Kako vladaš - tako padaš!

P.S. Koliko bi stotina godina Titu trebalo da otvori svaku stambenu zgradu izgrađenu u Jugoslavij­i ako ti od jedne nedovršene praviš ovoliku pompu?

Ali, bitno je da je napredak očigledan. Čitač vodomera, koji je bio i inkasant, blagajnik i organizato­r parkiranja, postaje pomoćnik ministra poljoprivr­ede. Nadasve stručan i partijski ispravan. Što je najbitnije. Za to vreme, dvadeset devetogodi­šnji lekar koji ovde nije mogao da se zaposli u inostranst­vu je došao do naučnog otkrića koje će pomoći stvaranju leka za Parkinsono­vu bolest. Lekovi za bolesti tvoje vladavine nažalost, još nisu pronađeni. Mada su novi simptomi svakodnevn­a pojava.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia