Blic

Ubica koristio dvevrste oružja

Povrede koje je pevačica Jelena Krsmanović zadobila 2. aprila 2016. nastale su korišćenje­m dve vrste oružja, ubadanjem oštrim predmetom i udarcima tupim, saznaje „Blic”.

- Bojana bogosav

Naime, kako stoji u optužnici koja je podignuta protiv Zorana Marjanović­a, a u kojoj se nalazi sudskomedi­cinsko veštačenje povreda pokojne pevačice, nesrećna žena je zadobila različite višestruke povrede - izbodena je, ali i udarana tupim predmetom u glavu.

- Prve povrede nanete su kada je Jelena imala obučen gornji deo trenerke sa kapuljačom na glavi, i to ubodne rane na desnoj ruci u blizini lakta, ubodna rana sa leve strane temena. Opisane rane nanete su dejstvom šiljka, zamahnutog mehaničkog oruđa, a u konkretnom slučaju moglo je da ih nanese drugo lice sa dva uboda šiljastim, crtastim, metalnim predmetom - stoji u optužnici.

Nakon prvih povreda šiljastim predmetom Jeleni je nasilno skinut gornji deo trenerke - pevačica je brutalno udarana u glavu, a ubica se faktički iživljavao nad njom udarajući je u potiljak.

Kako stoji u obdukciono­m nalazu, povrede koje je pevačica zadobila nanete su pod dejstvom tupog, teškog i zamahnutog mehaničkog oruđa.

- U konkretnom slučaju, mogle su da nastanu u predmetnom događaju, od strane drugog lica, sa osam udaraca metalnim predmetom čija udarna površina može da nanese povrede na tkivu glave u obliku razvučenog latinskog slova V, latiničnog slova Y, latiničnog slova L i slova T. Sve ove povrede zajedno predstavlj­ale su bezuslovno smrtonosne povrede, i to zbog nagnječenj­a i razdorenja moždanog tkiva.

Kako stoji u veštačenju, na osnovu povreda koje je pokojna Jelena zadobila od svog egzekutora na osnovu njihovog izgleda u slepoočno-temeno-potiljačno­m predelu glave nije moguće sa sigurnošću identifiko­vati predmet kojim su povrede nanete, s obzirom na to da otisak predmeta na svakoj pojedinačn­oj rani nije identičan.

Kako stoji u optužnici, Jelena se borila s ubicom sve dok nije izdahnula. Kada ju je ubica ubo, ona je uspela da pobegne. Trčala je niz nasip pokušavaju­ći da preko kanala pobegne od egzekutora, međutim, on ju je sustigao. Strgao je sa nje gornji deo trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na kolena. Prema nalazu veštaka, u vreme nanošenja povreda ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavije­nih položaja tela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tela ubice. Veštaci takođe tvrde da se

Jelena prilikom zadobijanj­a smrtonosni­h povreda nalazila u vodi, prvo u nekom od uspravnih ili polusavije­nih položaja, a zatim u nekom od prinudnih položaja tela, dok se ubica nalazio iznad nje u nekom od uspravnih ili polusavije­nih položaja. Volja pevačice za životom, iako je nakon mučkog prebijanja bilo gotovo izvesno da neće još dugo izdržati,

ogleda se u povredama koje je zadobila na desnoj šaci i desnom laktu, ali i tome da je nakon monstruozn­og iživljavan­ja njenog ubice nesrećna pevačica i dalje disala - pre smrti udahnula je vodu iz kanala.

Naime, kako stoji u optužnici, Jelena je desnom rukom pokušala da se odbrani od još nekog udarca u glavu, te ju je ubica udario i po njoj. Takođe, leva nadlaktica imala je podliv za koji se sumnja da je nastao stiskanjem šake ubice.

- Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu leve noge ukazuju na to da je pre zadobijanj­a smrtonosni­h povreda najverovat­nije pokušala da izađe iz kanala s vodom na drugu stranu, ali se ne isključuje mogućnost i da je trag nastao od ubice - zaključuju veštaci.

 ??  ?? jeleni su povrede nanesene najpre oštrim predmetom u nadlakticu, a zatim tupim predmetom u glavu
jeleni su povrede nanesene najpre oštrim predmetom u nadlakticu, a zatim tupim predmetom u glavu
 ??  ?? zorana marjanoviĆ­a optužnica tereti da je poČinio svirepo ubistvo
zorana marjanoviĆ­a optužnica tereti da je poČinio svirepo ubistvo
 ??  ?? jelena je paniČno bežala od ubice
jelena je paniČno bežala od ubice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia