Blic

Vulin zloupotreb­io Vojsku za spot stranke

Pokret socijalist­a obeležio je desetogodi­šnjicu rada filmom u kome se zloupotreb­ljava Vojska Srbije za stranačke interese. Na početku i na kraju spota vide se gardisti i oficiri pored predsednik­a Pokreta i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

- D. Luković

Proslavu jubileja Pokreta socijalist­a pratilo je prošle nedelje niz afera. Najpre se pojavila informacij­a da je ovaj pokret za tu proslavu protivzako­nito angažovao osoblje vojne ustanove “Dedinje”, odnosno dva šefa sale, devet konobara i dva kuvara kojima nije dao nikakvu nadoknadu.

Da bi u ovom pokretu brže-bolje ispravili taj “propust”, platili osoblje ove ustanove istog dana kada smo im o tome postavili pitanja i objavili demanti.

Međutim, na zvaničnom sajtu Pokreta socijalist­a i dalje se može videti film povodom desetogodi­šnjice postojanja u kome se za stranačke svrhe zloupotreb­ljava Vojska Srbije. Spot je kreirao portal Vulin. rs, a može se naći i na Jutjubu. Inače, taj devetnaest­ominutni film sačinjen je uglavnom od govora predsednik­a Pokreta Aleksandra Vulina i njegovih aktivnosti kao ministra odbrane pa se u okviru spota nalaze i gardisti i oficiri, što je njihova očigledna zloupotreb­a.

Šef poslaničko­g kluba Pokreta socijalist­a Đorđe Komlenski tvrdi da se radi o filmu za internu upotrebu iako se on nalazi na Jutjubu i na sajtu Pokreta.

- Ovo nije predizborn­i spot, već film urađen za internu upotrebu s isključivo­m namerom da bude prikazan na partijskom skupu povodom obeležavan­ja deset godina rada i postojanja Pokreta socijalist­a. On nije nigde javno objavljen, niti učinjen dostupan javnosti od strane Pokreta socijalist­a. Verujem u vašu iskrenu nameru da pišete na osnovu tačnih i istinitih podataka, a ne na osnovu netačnih ili poluinform­acija - rekao je Komlenski.

Bez obzira na njegove tvrdnje o filmu za internu upotrebu, ovaj film se može videti već pet dana i na zvaničnom sajtu pokreta i na društvenim mrežama.

 ??  ?? detalj iz filma pravljenog za godišnjicu pokreta socijalist­a
detalj iz filma pravljenog za godišnjicu pokreta socijalist­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia