Blic

Pucao bivšoj u teme i oteo njenog partnera

Miodragu Karaliću (58) iz Kruševca, Apelacioni sud potvrdio je maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva bivše devojke Gordane Josifović (44) i otmice njenog partnera Miluna Kostića.

- I. A.

Apelacioni sud odbio je žalbu Karalićevo­g branioca na presudu kojom je februara ove godine osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete.

Sud nije prihvatio žalbu u kojoj je navedeno da je Karalić Gordanu ubio zbog neuzvraćen­e ljubavi kao plemenitog osećanja i da se ne radi o teškom već o običnom ubistvu, za koje bi bila predviđena kazna od petnaest godina zatvora, gordana josifoviĆ

već je prihvaćena prvostepen­a presuda.

Da podsetimo, Miodrag Karalić je 5. decembra 2016. godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu gde je radila Gordana i tamo zatekao njenog tadašnjeg partnera Miluna Kostića. Karalić je ušao u Kostićev automobil i uz pretnju pištoljem za čije držanje nije imao dozvolu, zatražio da pozove Gordanu, koja je ušla u auto ne primetivši bivšeg momka sa pištoljem na zadnjem sedištu. Uz pretnju oružjem, rekao je Kostiću da vozi, dok se on raspravlja­o sa Gordanom tražeći da ostavi tadašnjeg momka, nakon što je rekla da neće to učiniti najpre je udario po licu a zatim je i zapucao u nju nanevši joj povredu šake i natkolenic­e. U selu Bradarac kod Aleksinca, Karalić je od Miluna zatražio da odveze auto do puta koji vodi ka njivama, a onda je nesećnu ženu izvukao iz auta, stavio joj pištolj na desni obraz i ispalio jedan hitac, a zatim joj pucao i u teme nakon čega je odmah preminula. Nakon što je ubio Gordanu vratio se u auto i od Kostića tražio da odveze ka Nišu, preko Svrljiga, Požarevca i Smedereva do Beograda, te su danima bili na parkinzima širom Beograda, sve dok ih 9. decembra policija nije pronašla i uhapsila Karalića.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia