Blic

Zvezdina odbrana je kao beton

Svaki rival koji dođe na “Marakanu”, pa i Suduva u Ligi šampiona, mora da pati - kaže član odbrane šampiona, koja nije primila gol na prva tri meča sezone.

-

Crvena zvezda sutra igra prvi meč kvalifikac­ija za Ligu šampiona protiv Suduve na našem najvećem stadionu od 20.30. Novajlija Miloš Degenek, pravo sa Mundijala gde je igrao za Australiju, stigao je na „Marakanu“i odlično se uklopio u tim Vladana Milojevića, pa smatra da je pored dobrih igara u odbrani, adut crveno-belih protiv Litvanaca puna “Marakana”.

- Očekuje nas veoma tvrda utakmica. Taj meč biće sličan onom protiv Spartaksa. Oni će se nesumnjivo braniti i igrati zatvoreno. Suduva je bolji i kvalitetni­ji tim od Letonaca. Izbacili su APOEL i time napravili iznenađenj­e, a to nije mala stvar rekao je Degenek za “Blic”.

Australijs­ki štoper, poreklom sa ovih prostora, dobro zna kakvu atmosferu prave navijači na stadionu “Rajko Mitić”. To smatra i najvećim adutom u dvomeču sa Suduvom.

- Prvu utakmicu igramo na našem stadionu. Ko ovde dođe, mora da pati. Mora da oseti šta znači igrati protiv Zvezde na “Marakani”. Nama su navijači veliki vetar u leđa i trebalo bi da to iskoristim­o. Ovde uvek idemo na pobedu. Tako će biti i ovog puta, pa da mirni dočekamo revanš u Litvaniji.

Počela je i Superliga Srbije, pa se, uz evropske mečeve, igraju dve utakmice sedmično. Ipak, Degenek i u tome nalazi pozitivnu stranu.

- Istina je da je raspored veoma zgusnut, ali to je dobra stvar. Kako god to izgledalo, mi stižemo da se odmorimo. Ja volim ovaj ritam, a i dobar je za tim. Što više igramo, više se uigravamo. Iz utakmice u utakmicu smo sve kompaktnij­i, što se i vidi na terenu. Svi fudbaleri bi radije igrali mečeve nego trenirali, ali i trening je važan i bitan.

Crvena zvezda u tri zvanične utakmice ove sezone nije primila nijedan gol, a postigla je pet.

- Za nas u odbrani je jako bitno što smo sezonu počeli bez primljenog gola. U tri utakmice smo uspeli da sačuvamo mrežu i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Time čitav tim dobija na samopouzda­nju.

Meč protiv Dinama iz Vranja igran je samo četiri dana pred utakmicu sa Suduvom. Vremena da se analiziraj­u Litvanci je, ipak, bilo dovoljno.

- Iako smo u petak igrali prvo kolo Superlige, spremni smo i odmorni. Četiri dana je sasvim dovoljno da se analizira protivnik i psihički spremi za utakmicu.

Jaka konkurenci­ja u ekipi primorava igrače da daju svoj maksimum na svakom treningu i utakmici.

- Novajlije su probile led. Svi ulazimo u ritam i takmičarsk­i duh. Dobro je što postoji konkurenci­ja u timu. Svi se više borimo za svoje mesto u startnih jedanaest - zaključio je Miloš Degenek.

Crvena zvezda meč sa Suduvom igra u utorak od 20.30, dok je revanš na programu 1. avgusta u Litvaniji.

Miloš Degenek je rođen u Kninu i igra za reprezenta­ciju Australije

 ??  ?? sa mundijala na marakanu: miloš degenek
sa mundijala na marakanu: miloš degenek

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia