Blic

„KATAI? GDE STE NAŠLI OVOG”

- Uspeh reprezenta­cije Hrvatske?

tima i mentalitet­a. Tehnički obučeni, fizički nadareni. Oni su sve aspekte fudbala uklopili odlično. Nisam imao utisak da su šarmirali kao pre osam godina, ili kao Španci ili Nemci prošlo Svetsko prvenstvo. Falilo je malo ukusa u tim pobedama, ali su zasluženo osvojili. Jačali su formu kroz prvenstvo, što rade šampioni. Nije bilo iskakanja i pucanja pojedinaca kao ranije. Održali su timski duh, uklopili zvezde i najbolji pokazatelj toga je njihovo slavlje. Svuda su zajedno išli, zajedno slavili. Dali su utisak pravog pobednika.

- Ja sam pre Mundijala rekao da će jedna reprezenta­cija, koju niko ne očekuje, daleko da dogura. Uvek jedna takva ode daleko. To su timovi koji imaju kompaktnos­t, a koji su pre početka Svetskog prvenstva potcenjeni. Niko pre ovog šampionata ne bi

rekao da će Hrvatska dogurati tako daleko. Ali, oni su napravili dobar ambijent. Kada je počeo Mundijal, svi su videli da imaju snažan tim. Kod njih je ekipa isticala individual­ca. Nisu se prilagođav­ali njemu. Imali Aleksandar Katai pruža sjajne partije u Čikagu?

- Kad smo doveli Nemanju Nikolića pitali su “au, gde ste našli ovog”, isto sa Kataijem. On može još bolje. Veliki je talenat. Imam obavezu da ga guram više, jer vidim da može. Može da poboljša igru kada je lopta u posedu i može da traži bolja rešenja. On je sposoban da predribla trojicu, četvoricu i da da gol sa trideset metara. Može on i u drugim aspektima da bude bolji, jer poseduje taj talenat.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia