Blic

EP u vaterpolu: Kreće raspodela medalja

-

Vaterpolo reprezenta­cija Srbije sutra od 17 časova igra meč četvrtfina­la na Evropskom prvenstvu u Barseloni. Protivnik je pobednik sinoćnjeg duela osmine finala Mađarska - Holandija, a zatim, ukoliko pobedimo severne susede, bitku za plasman u finale vodićemo u četvrtak od 20.30 sa Španijom ili pobednikom meča Nemačka - Grčka.

- Za nas prvenstvo tek sada počinje - uglas su poručili naši reprezenta­tivci posle trijumfa nad Slovačkom, u trećem kolu takmičenja po grupama.

Pre Slovačke su pali Rumunija i Rusija, pa su juče „delfini“imali slobodan dan (poput Španije, Hrvatske i Italija), a kao prvoplasir­ani u grupi posmatrali su mečeve za prolaz u četvrtfina­le. Tamo čekamo Mađarsku ili Holandiju. Pored tog para igrali su još Nemačka - Grčka, Crna Gora - Rumunija i Francuska - Rusija.

Organizato­r je saopštio da su ulaznice za oba polufinala i finale (subota - 22.15) rasprodate, a tamo će, nadamo se, igrati Srbija.

Što se statistike tiče, najbolji strelac Srbije u dosadašnje­m delu Evropskog prvenstva je Miloš Ćuk sa šest golova (6/12), a slede Filip Filipović (5/15), Dušan Mandić (5/12), Milan Aleksić (4/7) i Andrija Prlainović (4/13). Najaktivni­ji u kontranapa­dima su Loren Fatović iz Hrvatske i Aleksandar Ivović, koji su postigli po četiri gola iz takvih situacija, dok je dva puta mrežu zatresao Miloš Ćuk. Ruski reprezenta­tivac Dimitri Holod je po statistici najbrži, jer je 12 puta plivao za loptu i svaki put je prvi stigao do nje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia