Blic

“JEVA ČEKAM DA ZAIGRAM SA MOJIM BRATOM”

- Godina XXII, broj 7699 -

ovako je bilo nekad: vlade divac i predrag stojakoviĆ koglu, Kris Veber jedan od najboljih igrača početkom veka, Majk Bibi koji je danas uplovio u vode bodi-bildinga, te Bobi Džekson koji je bio po mnogima najbolji šesti igrač u to vreme.

Legendarni Dag Kristi kao defanzivni specijalac, iz vremena dok su nosili dres fenerbahČe­a: bjelica i bogdanoviĆ Posle tri sezone došlo je do rastanka sa Minesotom, ali se kao opcija pojavio Sakramento i kod Bjelice nije bilo dileme.

- Novo poglavlje u mojoj karijeri počinje. Želim da zahvalim Sakramento Kingsima što su mi pružili priliku i verovali u mene za svoj cilj i što su me ubedili da donosim dobru odluku za sebe i svoju porodicu, što ostajem u NBA. Jedva čekam da treniram i da opet zaigram sa mojim bratom Bogdanom Bogdanović­em - poručio je Bjelica putem društvenih mreža.

Bjelica je bio deo ekipe koja je posle deceniju i po uspela da obezbedi plej-of. “Vukovi” su izgubili u prvom meču doigravanj­a od Hjustona sa 4:1, a naš as nije odlučio da produži saradnju sa doskorašnj­im klubom.

- Svim navijačima Minesote dugujem zahvalnost. Hteo sam da iskoristim trenutak i zahvalim se i vama za podršku u prethodne tri sezone, za svu ljubav prema meni i mojoj porodici i što ste bili mesto gde mi se rodio sin. Uvek ću odavde imati lepe uspomene - napisao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Skot Polard koji je koristio minute kada se naš centar odmarao i jedan od članova čuvene porodice Valas, Džerald, igrači su koje poznaju gotovo svi u našoj zemlji. Ben i Rašid su osim po dugačkom jeziku, tučama i velikom broju tehničkih grešaka, tokom karijere ostali upamćeni po tituli koju su osvojili sa Detroitom 2004. godine.

Najvažniji­h sedam duela ove generacije su stali u period od 18. maja do 2. juna. Možda je prelomni trenutak bio kada je Robert Ori postigao neverovatn­u trojku nakon jedne ničije lopte koju Veber nije uspeo da stigne da izblokira. Nakon te trojke su “jezeraši” slavili poenom prednosti i u tom trenutklu izjednačil­i odnos u pobedama na 2:2. Ori je svoje ime izgradio

ovakvim partijama i koševima u poslednjim trenucima, iako je tokom sezone igrao na nivou igrača koji u ligi beleži manje od četvrtine na parketu.

Završni sedmi meč je pratila gotovo svaka kuća ili stan naše zemlje, a niko se nije žalio zbog toga što mečevi počinju par sati nakon pomoći, a završavaju se nakon izlaska sunca. U završnom meču serije su “naši kraljevi” imali prednost domaćeg terena, ali su ipak Šakil O’Nil (35 poena) i Kobi Brajant (30 poena) po treći put stigli do finala lige koju su kasnije i osvojili. Interesant­no da su naši igrači vodili direktnu borbu sa

dvojicom igrača koji su u tom trenutku dominirali NBA ligom i danas su među 50 najboljih u istoriji ovog takmičenja.

Divac je u ovom trenutku generalni menadžer Kingsa, a njegov asistent je Stojaković. U klubu se iz ove generacije nalazi i Džekson koji je zadužen za razvoj igrača, te će sarađivati sa Nemanjom Bjelicom i Bogdanom Bogdanović­em kako bi i oni beležili rezultate koje su imali prethodnic­i.

Bjelica je u NBA stigao 2015. godine od kada je nosio dres Minesote Timbervulf­sa, ali nije dobio dovoljno slobode i minuta koje bi trebalo da ima u novom klubu. Sa druge strane se Bogdanović i kao novajlija nametnuo sjajnim partijama, beleživši blizu 12 poena po meču uz skoro tri skoka i nešto više od tri asistencij­e. Dva košarkaša su već ranije delila svlačionic­u u sezoni 2014/15. kada su nosili dres Fenerbahče­a. Tada su sjajnim igrama predvodili klub, a s obzirom na to da su saradnju nastavili i u reprezenta­tivnom dresu, nema sumnje da prilagođav­anje neće biti veliki problem.

Navijači “kraljeva” se nadaju da će njih dvojica uspeti da sezonu produže na više od 82 meča, što bi značilo njihovo učešće u plej-ofu, u svakom slučaju ovim potezom je Sakramento skrenuo na sebe pažnju čitavog Balkana.

DIVAC JE U OVOM TRENUTKU GENERALNI MENADŽER KINGSA, A NJEGOV ASISTENT JE STOJAKOVIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia