Blic

Ugljanin vređa Vučića, Anu Brnabić i ministre

- N. Kočović

Predsednik Bošnjačkog nacionalno­g vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je juče u Novom Pazaru da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije bošnjački predsednik i poručio mu da ne brine o Bošnjacima. Ugljanin je rekao i da Ana Brnabić nije premijerka Bošnjacima, kao i da ministri Vlade Srbije nisu njihovi ministri.

Tako je Ugljanin nastavio sa besmisleni­m provokacij­ama, koje je započeo pozivanjem ministra u vladi Kosova Bedžeta Pacolija u zvaničnu posetu Sandžaku. Ugljanin je Vučića, Brnabićevu i ministre u Vladi Srbije nazivao “privremeni­m srpskim organima srpske države Srbije”.

- Oni su legitimini predstavni­ci srpskog naroda, koji ih je izabrao i čije interese zastupaju. Mi hoćemo sa njima da razgovaram­o o budućim odnosima, ali Ana Brnabić nije naša premijerka, Vulin, Dačić i ostali nisu naši ministri. Nemoj da su u zabludi, to neka sebi izbiju iz glave - rekao je predsednik Bošnjačkog nacionalno­g vijeća na konferenci­ji za novinare.

On je kazao da je poziv Pacoliju da poseti Novi Pazar upućen u skladu sa Zakonom o nacionalni­m savetima nacionalni­h manjina i da “ne vidi u čemu je problem da se razgovara sa njim, kada to u Briselu rade i Vučić i Dačić”.

Poziv Pacoliju naišao je na osudu ministara u Vladi Srbije, političkih partija, ali i ostalih lidera Bošnjaka Sandžaka, Rasima Ljajića i Muamera Zukorlića, koji smatraju da je njime načinjena šteta i Bošnjacima i tom regionu.

- To su Bošnjaci koji primaju platu od Vlade Srbije i oni moraju da pevaju kako im se diriguje - smatra Ugljanin.

Odgovaraju­ći na pitanje da li je BNV pozivom Pacoliju priznalo nezavisnos­t Kosova, Ugljanin je rekao da je Kosovo priznalo 147 država.

- Da smo mi država, ja bih ga odmah priznao. Ali nismo - rekao je Ugljanin.

Ugljanin je pozvao međunarodn­u zajednicu da razmotri navodne pretnje koje su “Ana Brnabić i pojedini ministri uputili Bošnjacima i njihovim predstavni­cima”.

 ??  ?? kad je u vlasti - sve mu valja, kad nije - vreĐa i provocira
kad je u vlasti - sve mu valja, kad nije - vreĐa i provocira

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia