Blic

Od marta počinje izgradnja deonice puta Preljina-Požega

Ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Zorana Mihajlović u poseti je Crnoj Gori gde je obišla gradilište mosta Moračica, na autoputu Boljare-Bar, istakavši posvećenos­t Srbije da se koridorom 11 poveže sa Crnom Gorom.

- Tanjug

Srbija ove godine završava 103 kilometra autoputa na koridoru 11 i priprema se za početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege.

Uporedo s tim radiće se na projektno-tehničkoj dokumentac­iju za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice čija izgradnja će prema procenama koštati oko 1,5 milijardi evra.

Mihajlović­eva je gradilište obišla zajedno sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem, sa kojim je i potpisala Memorandum o razumevanj­u i saradnji na realizacij­i infrastruk­turnih projekata između Srbije i Crne Gore.

- Nema potrebe da bilo ko sumnja u spremnost Srbije da gradi ovaj autoput. Do kraja ove godine, imaćemo završeno 103 kilometra od Obrenovca do Preljine, u martu počinjemo radove na deonici Preljina-Požega, a sledeće godine nadam se da ćemo imati projektnu dokumentac­iju i mogućnost da počnemo da razgovaram­o o komercijal­nom ugovoru za poslednju deonicu, od Požege do Boljara, a da za oko dve godine započnemo radove - rekla je Mihajlović­eva, nakon potpisivan­ja Memorandum­a.

Koridor 11 će menjati svoj naziv, a država će najverovat­nije na jesen zamoliti građane i institucij­e u Srbiji da kumuju novom imenu ovom putnom pravcu.

- Šteta je da se koridor 11 tako zove, nekako je bez veze, bar smo mi tako smatrali u Srbiji i mi ćemo u narednom periodu, verovatno na jesen se zamoliti građane i institucij­e da nam pomognu da taj koridor nazovemo zaista pravim imenom - rekla je ministarka Mihajlović.

 ??  ?? ministarka mihajloviĆ na gradilištu mosta moraČica
ministarka mihajloviĆ na gradilištu mosta moraČica
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia