Blic

Iliev: Odlazim ako ne postanemo šampioni!

Na predstavlj­anju povratnika Milana Lole Smiljanića, pred meč sa Trakaijem (četvrtak, 20.30), u okviru drugog kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope, prvi operativac preuzeo odgovornos­t.

- V. Ivanović

Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, obećao je da će napustiti klub ako opet ostanu bez titule. Iako je Partizan poražen u prvom kolu od Radnika iz Surdulice sa 1:0, sportski direktor “parnog valjka” poručio je da to nije alarmantno. - Pročitao sam negde da je Partizan prošle sezone imao prioritet da prođe u Ligu Evrope, a to je i uspeo, a da je ove godine cilj titula. Daj da podvučemo crtu na kraju sezone, pa da vidimo da li treba da se ostaje ili odlazi. Posle velikih rezultata može da se podnese da se jedne godine ne osvoji titula, ali za dve godine bez titule smatram da prevashodn­o ja treba da snosim odgovornos­t - istakao je Iliev.

On je nastavio u istom tonu.

- Mi živimo u takvoj zemlji gde se svaka negativna stvar doživljava tragično. Imamo još 29 utakmica u regularnom delu i sedam u plej-ofu. Više volim da padnem na startu i da izvučem pouke, nego da se to desi na samom kraju. Juče smo imali 22 pokušaja da ugrozimo gol, 12 u okvir, ali su oni, nažalost, iz prve i jedine šanse na utakmici i možda uz kiks naše odbrane postigli pogodak. Moramo da izađemo jači iz cele priče, znam da neće biti lako zbog vanfudbals­kih stvari koje su počele, ali navikli smo da idemo težim putem.

Iliev je dodao da je Milan Smiljanić došao kao zamena za Marka Jevtovića, koji je potpisao ugovor sa turskom Konjom.

- Lola je treći put sa nama, prethodna dva puta su bila izuzetno uspešna, nadamo se da će i ovog puta tako biti. On je dobro poznat, a mi smo brzo reagovali u trenutku kada smo ostali bez Marka Jevtovića. Posle jučerašnje­g poraza u prvenstvu, i to je jedan od razloga što je Smiljanić sa nama, da bude tu kada ekipi ne ide, da bude produžena ruka treneru na terenu i u svlačionic­i. Ima dovoljno iskustva da se nosi sa zahtevima u Partizanu. On je logičan izbor i mnogo toga će nam doneti - zaključio je Iliev.

 ??  ?? obeĆanje javnosti i navijaČima: ivica iliev
obeĆanje javnosti i navijaČima: ivica iliev

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia