Blic

Podignuta optužnica protiv Jutke

Protiv predsednik­a opštine Brus Milutina Jeličića Jutke javni tužilac u Kruševcu podigao je optužnicu za polno uznemirava­nje i nedozvolje­ne polne radnje zloupotreb­om službenog položaja, saznaje nezvanično “Blic”.

- ivana mastiloviĆ jasniĆ

Kako otkrivamo, optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, bivše Jeličićeve sekretaric­e i stranačke koleginice koja ga je prva i prijavila.

- Iako je prijavom obuhvaćeno sedam žena, zbog zastarelos­ti ili nedostatka dokaza tužilac u optužnom predlogu kao oštećenu navodi samo Mariju Lukić - otkriva izvor “Blica” iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu.

To praktično znači da su prijave Snežane Bojić, Sandre Milanović, Julijane Kolarević i još tri žene koje su prijavile Jeličića za seksualno uznemirava­nje, odbačene.

Za ovaj slučaj nadležan će biti Osnovni sud u Brusu ukoliko ne dođe do neke promene, odnosno ukoliko neka od strana ne bude tražila izuzeće.

Marija Lukić kaže za “Blic” da je očekivala da optužnica bude podignuta, iako joj se, od kada je slučaj završio u policiji, pa zatim u tužilaštvu, činilo da je svaki dan dug kao godina.

- Očekivala sam da tužilac podigne optužni predlog iako je od početka postupka prošlo gotovo pet meseci. S obzirom na pritiske koje druge žene, naše porodice i ja trpimo, a koji nam ugrožavaju i bezbednost i egzistenci­ju, svaki dan je kao godina. Policija i tužilaštvo su maksimalno korektno odradili svoj posao što se mog slučaja tiče, a iako mi sugerišu da je najslabija karika zapravo sudstvo, nadam se da će i oni nepristras­no odraditi svoj posao - kaže Lukićeva za naš list.

Što se drugih žena tiče, ističe da je sigurna da se svima njima desilo ono što su

navele, jer međusobno nisu komunicira­le ranije.

- Niti sam ja drugim ženama pričala šta je Jeličić radio meni, niti su one meni. Kada su govorile svoja iskustva, uvidela sam da se on gotovo isto ponašao prema svima. Ne bih poželela niti jednoj ženi da prođe kroz ovo kroz šta prolazi nas sedam - rekla je Lukićeva za naš list.

Milutina Jeličića Jutku sedam žena prijavilo je zbog seksualnog uznemirava­nja. Marija Lukić je za manje od dve godine dobila 15.000 lascivnih sms poruka, a u nekima je i priznanje da je na silu pokušao da je poljubi. Druge žene nisu imale poruke, ali jesu uznemiruju­ća iskustva sa Jutkom.

Snežani Bojić, ćerki poznanika, Jeličić je pomogao da se zaposli u Narodnoj biblioteci u Brusu. Nije prošlo mnogo vremena dok, po njenim rečima, nije pokušao da je napastvuje gurajući joj ruku pod suknju. Nakon ovog slučaja, Bojićeva je završila na psihijatri­ji, gde je provela 12 dana.

I Sandru Milanović je Jeličić napao u stranačkim prostorija­ma, budući da su oboje deo vladajuće Srpske napredne stranke. Milanoviće­va je došla u kancelarij­u kako bi mu objasnila nešto na kompjuteru, a kako su bili sami, napao je. Kako nam je ona poverila, jedva je uspela da se izvuče i pobegne u automobil u kojem je čekao svekar.

Ostale žene nisu želele javno da govore o strahotama kroz koje su prošle. Zanimljivo je da se neke međusobno ne poznaju, ali da su tužiocu ponavljale iste priče, čak i lascivne fraze koje im je Jeličić govorio, poput “pusti me da te volkam i ljupkam”.

Iako su iz Srpske napredne stranke najavili da će isključiti Jeličića kada bude pozvan u policiju, promenili su stav, pa je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao da će sankcija uslediti ako se dokaže da je Jeličić kriv.

IAKO JE PROTIV JELIČIĆA SVEDOČILO ČAK SEDAM ŽENA, TUŽILAC PRIHVATIO SAMO MARIJIN SLUČAJ

 ??  ?? marija prva podigla glas protiv napasnika
marija prva podigla glas protiv napasnika
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia