Blic

Medalja u Barseloni čeka naše „delfine“

Nema na ovom prvenstvu izrazitog favorita, zna se sedam ekipa i treba se pripremiti, ali gledati isključivo sebe - kaže Dušan Mandić. Meč počinje u 17 časova.

- MILAN ZARIĆ

Očekivan rival naših vaterpolis­ta u četvrtfina­lu Evropskog prvenstva je Mađarska i pored slabijih igara u grupi, poraza od Italije i remija sa Nemačkom. Nikome od naših vaterpolis­ta ne pada na pamet da ih potceni. Naprotiv, pripremali su se kao za finale.

- Odlično se poznajemo, mlad su tim, projektova­n za nekoliko godina. Iskoristil­i smo pauzu da ostanemo u tenziji. Imamo ranije iskustva i verujem da će sve biti kako treba. Oni su rasterećen­i, ali mi nismo toliki favoriti koliko oni tvrde. Vamoš i Zalanki su najveća opasnost. Levoruki šuteri uz golmana kakav je Viktor Nađi mogu da budu opasan rival. Uvek forsiraju šuteve tako da je ključ utakmice naša odbrana - kaže Branislav Mitrović.

Srbi su na treningu odigrali nekoliko četvrtina sa Španijom.

- Nema iznenađenj­a u igri. Ako budemo na našem nivou, sa našim ritmom, rečju ako bude „naš vaterpolo“, bliži smo polufinalu. Vamšo i Zalanki preuzimaju odgovornos­t na sebe ali uvek neko može da iskoči iz sistema. Kada im krene imaju neverovatn­e poteze. U sastavu nema nekoliko iskusnih igrača, ali to ne znači da se predaju. U četrvfinal­u niko ne igra da izgubi. Nemamo nikakav pritisak sa strane, najveći je onaj koji dajemo sebi - dodao je Stefan Mitrović.

Dve škole, dve filozofije vaterpola. S tom konstataci­jom se slaže Milan Aleksić.

- Nema Varge, Hošnjansko­g, Haraija, ali su jaki. Do sada su bili ispod nivoa, ali to ne sme da nas zavara. Znamo kakvi su igrači. Sećam se Šangaja, gubili smo tri-četiri gola razlike i na kraju pobedili u polufinalu SP. To je pouka, boriti se i igrati do kraja bez obzira na rezultat. Sve je psihologij­a...

 ??  ?? dušan mandiĆ, uzdanica srpske vaterpolo reprezenta­cije
dušan mandiĆ, uzdanica srpske vaterpolo reprezenta­cije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia