Blic

Pobediti Suduvu, pa u Poljsku ili Slovačku

Ukoliko crvenobeli eliminišu u dvomeču Suduvu, u narednom kolu ih čeka pobednik duela Legija Trnava.

- PREDRAG ĐUKANOVIĆ

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (20.30) dočekuju Suduvu na “Marakani” u prvoj utakmici drugog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona, a najavljuju čvrst duel, sličan meču sa Spartaksom. Žreb u Nionu je juče odlučio da bolji iz ovog dvomeča ide na pobednika duela između Legije iz Varšave i Spartaka Trnave.

- Po onome što smo videli Suduva nije napravila iznenađenj­e, iako su bili autsajderi. Oni jednostavn­o igraju takmičarsk­i u obe utakmice. Vidi se da su trkački dobar tim. Može se reći da su u dobroj takmičarsk­oj formi. Pokušali su na oba meča da nametnu svoj način igre - ističe Vladan Milojević, trener crveno-belih.

On je imao poruku za “delije”.

- Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nam pomognu. Mislim da ćemo biti spremniji u odnosu na prošle utakmice. Razlika je što igramo protiv ekipa koje imaju takmičarsk­i ritam, a mi se tek tražimo i imamo puno prostora. Disciplino­vani su. Pripremiće­mo se adekvatno i pred punom „Marakanom“ćemo dati sve od sebe da dobro odigramo. Ne utiče puno na mene gde prvo igramo. Mi se ponašamo shodno žrebu. Imamo naše navijače koji su uvek sa nama, tako da ne brinemo za to.

Milojević je istakao da je stil fudbala Suduve tipičan baltički, te da su već iznenadili favorita.

- Slična su škola fudbala sa Spartaksom. Danas nema lakih protivnika. Njihov trener je pripremio ekipu fizički jako i moćno. Zbog toga i dolazi do iznenađenj­a. Suduvu su svi prežalili sa APOEL-om, koji ima neverovata­n budžet, a oni su pobedili. Na papiru je sve lako, ali moramo da promenimo svest jer su oni prvaci svoje države. Trebaće nam strpljenja, pameti i mudrosti i veliki je ulog.

U prvom planu za sada je odbrana...

- Rekao sam da su golovi kod kuće i na strani bitni. Nismo primili pogodak i trudimo se da tako ostane. Bićemo na mnogo većem nivou. Igrači su spremni i jako motivisani, pokušavamo na sve moguće načine da budemo sve bolji i bolji. Neki fudbaleri se ranije, neki se kasnije pokrenu, ali svi su vredni, dobro rade na treningu i profesiona­lci su. Ja uvek imam nedoumica, pa ćemo videti sa kojim ćemo sastavom izaći. Srniću se vidi da ga još malo boli, ali polako ulazi u ritam, kao i Stojiljkov­ić. Ne bih da komentariš­em žreb. Najbitnija je utakmica sa Suduvom.

 ??  ?? nemanja radonjiĆ, napadaČ crveno-belih, biĆe opasnost po suduvu
nemanja radonjiĆ, napadaČ crveno-belih, biĆe opasnost po suduvu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia