Blic

Janković i Tadić prave građanski savez?

Da li će se nakon formiranja Saveza za Srbiju, Srpskog patriotsko­g saveza, ujediniti PSG Saše Jankovića i SDS Borisa Tadića?

- D. Luković

Ova mogućnost prozlazi iz izjava Jankovića i Tadića, koji su odbacili ulazak u SZS ako u njemu budu Dveri i Demokratsk­a stranka Srbije. Janković je nedavno za „Blic“rekao da su za predizborn­u koaliciju sa proevropsk­im strankama, te da sa mnogo njih već najbliže sarađuju i da se taj spisak stalno proširuje. I Tadić je SZS zamerio desničare, uz ocenu da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka. Kakve su šanse za dogovor?

Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže za „Blic“da razgovaraj­u sa svim proevropsk­im građanskim strankama.

- I sa onima koje su van pregovora o ulasku u savez i sa onima koje su u tim pregovorim­a. Naš stav je i dalje da je potrebno ujediniti proevropsk­u građansku opoziciju i da je jedini način da pobedimo Vučića principije­lnom politikom, a ne neprincipi­jelnim koalicijam­a. To je posebno bitno jer nije problem samo rasipanje glasova, već i apstinenci­ja birača. Opozicija mora ponuditi tim biračima i jasnu politiku i rešenja. Mi dakle i dalje razgovaram­o sa svima i nakon svih završenih razgovora donećemo odluku o našem daljem delovanju. Nas stav je jasan, ali smo spremni da saslušamo i drugaciju argumentac­iju - rekao je Samofalov.

Janković nije odgovarao na pitanje „Blica“o mogućnosti saradnje, a izvor naših novina kaže da na političkoj sceni postoje partneri koji su mu prihvatlji­vi.

- Dogovor o ključnom vrednosnom i političkom pravcu koji će političke organizaci­je građanske i evropske orijentaci­je ponuditi Srbiji imaće sve bitne elemente. Stvaraju ga pre svega nove političke organizaci­je i ljudi u politici - kaže sagovornik „Blica“.

 ??  ??
 ??  ?? na pomolu dogovor
na pomolu dogovor

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia