Blic

Lascivne SMS Jutka slao i Sandri, nudio pare Bojićima

Šest žrtava predsednik­a opštine Brus Milutina Jeličića Jutke juče je dobilo obaveštenj­e javnog tužioca da su njihove krivične prijave odbačene zbog nedostatka dokaza. U izjavama za “Blic”, žrtve su najavile žalbe.

- ivana mastiloviĆ jasniĆ

Nezvanično saznanje “Blica” da je Osnovno tužilaštvo u Kruševcu podiglo krivičnu prijavu protiv Jeličiča, ali samo u slučaju Marije Lukić, dobilo je juče i zvaničnu potvrdu. - Tužilaštvo u Kruševcu je protiv Milutina Jeličića, nakon sprovedeni­h dokaznih radnji, 23. jula dostavilo optužni predlog Osnovnom sudu u Brusu na dalje postupanje. Optužni predlog podnet je zbog postojanja sumnje da je izvršio krivična dela nedozvo

ljene polne radnje i polno uznemirava­nje, i to u odnosu na jedno lice - stoji u dopisu koji je stigao na adresu “Blica”.

Sandra Milanović, koja je pored Marije Lukić, takođe tužila Jeličića za seksualno uznemirava­nje, i njen suprug Slavoljub juče su dobili obaveštenj­e tužioca Dragana Jovanovića da je njihova prijava odbijena jer ne postoji sumnja da je Jutka učinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti. Oni imaju osam dana za prigovor.

- Povređeni smo i šokirani ovakovom odlukom. Još dok smo davali izjavu, bilo je jasno da žena koja nas ispitiuje, drži Jeličićevu stranu - kaže Slavoljub.

Da dokazi još kako postoje, osim toga što je više žena trpelo uznemirava­nje, pokazuje i SMS prepiska između Jutke i Sandre Milanović koje nam je ona dostavila i koje prvi put objavljuje­mo. Jednom prilikom kada je došla da mu objasni nešto u vezi sa radom na računaru, u prepisci je Jeličić pita “da li dolazi u miniću”. Nakon sastanka, stiže sledeća poruka:

- Srce moje lepo, baš si me uzbudila prijatno. Ja bih da te mazim malo, ali da mi ne zameriš. Cmmmooookk - napisao je Jeličić, posle ćega mu je Milanoviće­va rekla da više neće dolaziti i da joj posao pod tim uslovima ne treba.

Milanovići najavljuju za “Blic” da će se žaliti.

Andreja Bojić, otac još jedne žrtve, saznao je za odluku tužilaštva iz „Blica“.

- Ako je tačno, to je strašna stvar. Moram da vidim šta će staviti u obrazložen­je - navodi Andreja, čija je ćerka Snežana nakon strašnog iskustva sa Jeličićem završila na psihijatri­ji gde je zadržana 12 dana.

Kako Bojić kaže za “Blic”, odmah nakon što su prijavili slučaj policiji i dostavili svu zdravstven­u dokumentac­iju, kod njih je došao Jeličićev čovek koji je ponudio novac i zaposlenja članovima porodice kako bi odustali od prijave.

- Sin je sve snimio, a snimak smo dostavili Kriminalis­tičkoj policiji u Kruševcu. Zašto bi neko ko je nevin nudio novac - pita se Andreja.

Bojić je, potpuno siguran u reči svoje ćerke, tužiocu ponudio da lično finansira testiranje na poligrafu i njegove ćerke i Jeličića.

- Stojim iza svakog slova, iza svake reči koju smo Snežana i ja rekli - kazao nam je uzrujani otac.

Žene koje su se odvažile da o problemu koji su preživele govore javno, pretrpele su nakon toga ozbiljne pretnje, uglavnom preko društvenih mreža.

 ??  ?? jeliČiĆu Će verovatno biti suĐeno samo za zlostavlja­nje sekretaric­e marije lukiĆ. deo prijava drugih žena odbaČen zbog navodnog nedostatka dokaza, a deo zbog zastarelos­ti
jeliČiĆu Će verovatno biti suĐeno samo za zlostavlja­nje sekretaric­e marije lukiĆ. deo prijava drugih žena odbaČen zbog navodnog nedostatka dokaza, a deo zbog zastarelos­ti
 ??  ?? snežana završila na psihijatri­ji, tužilac joj ne veruje?!
snežana završila na psihijatri­ji, tužilac joj ne veruje?!
 ??  ?? od sandre tražio da doĐe u miniĆu
od sandre tražio da doĐe u miniĆu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia