Blic

Deseta „Kajsijada“kraj Čačka

- P. O.

Miokovci su opravdali svoj epitet i dokazali zašto se baš to selo naziva prestonico­m srpske kajsije održana je jubilarna, deseta „Kajsijada“koju je svečano otvorio gradonačel­nik Čačka Milun Todorović.

- Kajsija je još jedan srpski brend i moramo se potruditi da postane još poznatija kako na evropskom, tako i na svetskom tržištu. Miokovci su selo sa najviše potencijal­a za uzgoj ovog voća jer se ovde nalazi 200 hektara zasada. Iako nam vremenski uslovi na početku godine nisu išli naruku, vredni voćari uspeli su da proizvedu zavidan rod. Nadamo se boljim godinama za srpsku kajsiju i boljoj zaradi - izjavio je Todorović.

Svečanom otvaranju manifestac­ije “Dani srpske kajsije” prisustvov­ao je veliki broj posetilaca koji su uživali uz bogat kulturnoum­etnički program.

„Kajsijadu“nisu propustili ni predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, narodni poslanik Marko Parezanovi­ć, ali i Dragomir J. Karić sa saradnicim­a.

- Ovo je bogomdana teritorija, zemlja srpska na kojoj se rađa rajsko voće, jer kajsija je rajsko voće koja leči mnoge bolesti i krepi dušu. Srećan sam što prisustvuj­em jubilarnoj „Kajsijadi“ sa željom da ovo pređe u jednu veliku tradiciju i da dogodine ovde bude i stranih državljana kao što je to na drugim mestima. Srbija je uvek lepa i ja je obilazim redovno, ali ona je meni uvek nova, draža, lepša i verujem da ćemo izgraditi vrlo jaku ekonomski Srbiju. To će biti njena garancija za suverenite­t i za visoki standard njenih građana - poručio je poslanik Karić.

 ??  ?? poslanik dragomir j. kariĆ posetio manifestac­iju
poslanik dragomir j. kariĆ posetio manifestac­iju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia