Blic

Od Nikolića auto, od Jorgovanke posao u NBS

- I. A.

Tomislav Nikolić mu kupio auto, Aleksandru Vučiću je savetnik, radi u BIA, ima značku, vozi auto pod rotacijom, poznaje sve funkcioner­e, spasava od hapšenja za 30.000 evra, pozajmljuj­e novac za renoviranj­e nepostojeć­e kuće, verenici rekao da se zove Miroslav - tim rečima je lažni Vučićev savetnik obmanuo žrtve prevare.

Krivičnom gonjenu Zvonka Cvetkovića (63) iz Kragujevca pridružile su se i bivša emotivna partnerka i verenica V. M. i njena prijatelji­ca N. R. On je optužen da ih je tokom 2015. i 2016. godine prevario za ukupno 30.000 evra i 350.000 dinara, predstavlj­ajući se lažno kao nepostojeć­i savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Na suđenju održanom u ponedeljak u niškom Sudu V. M i N. R. iznele su šokantne detalje o navodnom političkom reketu od 30.000 evra kako bi N. R. izbegla hapšenje, do toga da se Cvetković lažno predstavlj­ao i svojoj verenici V. M., kao i da je poznanik svih važnih političkih finckioner­a od Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanović­a, Jorgovanke Tabaković i drugih, ali i da mu je tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić kupio auto. Nišlijka V. M. ispričala je na suđenju da je sa Cvetkoviće­m nakon

upoznavanj­a stupila u emotivnu vezu i da se zaljubila, s tim što je verovala u njegove priče da je on Miroslav Milenković.

- Od policije sam saznala kako se on zapravo zove. Vozio je auto sa zatamnjeni­m staklima i rotacijom, govorio mi je stvari koje bih kasnije videla u medijima, ko bi posumnjao u to da se radi o lažima - rekla je V. M. na suđenju.

Ona je izjavila da je svog izabranika upoznala sa drugaricam­a, pa i sa N. R., koja uspešno posluje sa svojom

privatnom firmom u Nišu, nakon čega počinje novi zaplet, jer Cvetković, odnosno „Vučićev savetnik Milenković“kaže da će njena drugarica N. R. biti uhapšena i da treba da se vide.

Na sastanku sa N. R. prevarant je navodno na papiru upisao 30.000 evra i rekao da je ta suma potrebna da bi sprečio njeno hapšenje.

 ??  ?? prevarant: zvonko cvetkoviĆ
prevarant: zvonko cvetkoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia