Blic

Ubadao je devojku (17) dok se teturala krvava

Blagoje Stojanović (71) koji je u sudu u Nišu izbo nožem A. M. (17), a zatim popio kiselinu, sa majkom devojčice vodio je spor zbog duga, od 15. novembra prošle godine i do sada su zakazana tri ročišta.

- I. Anđelković

Kako je „Blic“već pisao devojčica je u ponedeljak u 12 časova došla u Osnovni sud da opravda odsustvo majke sa suđenja, koja se nalazi na u bolnici, kada je doživela pravu dramu nakon što je najpre isprskana suzavcem, a zatim i izbodena tri puta u vrat. Na sreću maloletnic­a je zadobila površinske rane i opravlja se u na Dečijoj hirurgiji u Nišu.

Žaklina Mitrović, advokat Blagoja Stojanović­a koja je bila svedok događaja kaže da je kod nje dolazio mesecima, da je bio učtiv i ljubazan, i da je ona u sud stigla odmah posle njega. Takođe je iznendala što je kod nje dolazio sa štapom, a ovamo je skakao bez problema.

- U sudu je sedeo pored mene. Pričao je o predmetu, a onda se okrenuo prema devojčici. Dete ga nije isporvocir­alo, prvo ju je isprskao, a zatim je krenuo da je bode. Ustala sam i počela da ih razdvajam, dete se teturalo, a on je opet skočio na nju i nastavio da je ubada. Držala sam joj maramice na vratu i videla da ima nož - priča advokatica.

U potrazi za istinom, pitali smo komšiju Vladislava Milovanovi­ća da li nešto može da nam kaže o pokojnom Blagoju. Odgovorio je da se tu doselio pre desetak godina, da se pre toga raspitivao o tome kakvi su stanari u zgradi, kakvi su ljudi, ali takođe dodaje da je poznavao ženu sa kojom je

MAJKA NAPADNUTE DEVOJKE NALAZI SE NA LEČENJU U BOLNICI I NE ZNA ŠTA SE DOGODILO

bio u sporu.

- Ona je dolazila da čisti kod njih, čak i dok mu je žena bila živa a i nakon toga. Sretao sam je tu kako puši u hodniku. Blagoje se teško kretao, pomoću štaka, jednom mi se čak požalio da mu je dosta svega, i takvog života. Pomenuo je i taj dug od 3.000 evra, jer je on pomoćnici davao po 100, 200, 300 evra unapred, ali da ona više ne radi kod njega, objašnjava Milovanovi­ć.

Blagoje se navodno doselio sa Kosova, i niko od komšija nije siguran da li ima dece, osim što se pominje izvesni brat.

Porodica maloletnic­e je šokirana što je Blagoje uradio jer je devojčica mogla da strada ni kriva ni dužna, dok su sestre kratko rekle da njihova mama ne zna šta se desilo i da znaju da je ona čistila kod Blagoja, ranije, ali više ne.

- Kada je Blagoju umrla žena mama je ostala tamo da radi još neko vreme. On je kasnije odlučio da tuži mamu. Nismo znali da mu duguje neki novac - rekle su sestre povređene.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia