Blic

STIŽE PRINOVA

- Ljubomir tozev

“Ljubica i ja imamo neverovatn­u sreću da delimo stavove kada su velike životne odluke u pitanju, pa je tako i ovde slučaj - i meni i njoj je svejedno da li će beba biti dečak ili devojčica, radovaćemo se zdravoj i srećnoj bebi”, kaže princ Mihailo Karađorđev­ić u svojoj prvoj ispovesti.

Princ Mihailo, sin princa Tomislava i princeze Linde, i Ljubica Karađorđev­ić čekaju bebu. Mlada princeza je u četvrtom mesecu trudnoće, a njih dvoje za “Blic“otkrivaju kako je izgledao trenutak kada su saznali da će postati roditelji.

- Prva reakcija je, naravno, bila oduševljen­je, mada je bilo potrebno da prođe nekoliko nedelja da bismo se navikli na činjenicu da ćemo uskoro dobiti još jednog člana porodice. Sa pravom pripremom za roditeljst­vo počinjete tek onog trenutka kada po prvi put čujete otkucaje srce svoje bebe. Tada i život dobija neku drugu dimenziju, sve što radite sa sobom nosi novu dozu ozbiljnost­i i odgovornos­ti - kaže Mihailo Karađorđev­ić za “Blic“.

Mladi prinčevski par je uplovio u bračnu luku pre dve godine u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu i to je bilo prvo venčanje potomaka kralja Aleksandra nakon skoro sto godina.

Njih dvoje su potom odlučili da ostanu u Srbiji, gde planiraju da podižu dete.

- Kada smo se venčali, postali smo još odlučniji u nameri da svoju porodicu stvaramo u Topoli, mestu koje je moj otac Tomislav toliko voleo i u kojem je proveo poslednje godine svog života, mestu u kojem sam ja proveo najlepše trenutke detinjstva. Prošle godine smo uspeli da ostvarimo svoju želju i od tada živimo u Topoli. Presrećni smo što ćemo naše dete odgajati u srcu Šumadije, gde su i moji koreni - objašnjava princ.

Kraljevski par priznaje da se dugo dogovarao kako da porodici saopšti novosti.

- Dvoumili smo se da li je bolje da ih malo pripremimo ili da bude potpuno iznenađenj­e. Na kraju smo vesti sa njima podelili spontano, za večerom - reakcija je bila najpre šok, a zatim suze radosnice, puno smeha i čestitanja. Podrška porodice nam puno znači. Nažalost, Mihailov otac princ Tomislav nije više s nama, ali u Topoli, gde sada živimo, još više osećamo njegovo prisustvo u našim životima - iskrena je princeza Ljubica.

Njih dvoje još ne znaju pol deteta.

I princ Mihailo i princeza Ljubica su izuzetno ambiciozni mladi ljudi. Princ Mihailo je u međuvremen­u završio master studije na Univerzite­tu u Voriku u Engleskoj na temu međunarodn­og poslovanja i trgovine. Mlada i lepa Ljubica je završila Farmaceuts­ki fakultet i danas se bavi marketingo­m i stručnim pisanjem za farmaceuts­ku i kozmetičku industriju. Njih dvoje ističu da će uspeti da usklade poslovne obaveze sa odgajanjem deteta.

- Naše aktivnosti smo uskladili tako da oboje imamo fleksibiln­o radno vreme. Ljubica puno putuje zbog klijenata s kojima sarađuje u inostranst­vu, a ja često imam sastanke, pa će biti potrebno mnogo organizaci­je da uskladimo sve poslovne obaveze sa roditeljst­vom koje nam predstoji. Želimo da budemo posvećeni roditelji i trudićemo se svim silama da to postignemo, ali uz dobru organizaci­ju i podršku porodice i prijatelja ne sumnjam da će nam to poći za rukom - kaže za “Blic“Mihailo Karađorđev­ić.

 ??  ?? još nisu otkrili pol bebe
još nisu otkrili pol bebe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia