Blic

Impresivan i povoljan

U potrazi za novim telefonom, Nokia bi morala da bude uzeta u obzir. Jedan od njihovih novijih modela u lepoj kombinacij­i crne i bakarne boje lako će vam zapasti za oko, a evo koliko vredi.

- Ana laĐareviĆ

Kada neki telefon košta 700 evra i ne daje vam impresivne fotografij­e, sporije reaguje na neke komande ili prebrzo troši bateriju, opravdano imate razloga da budete nezadovolj­ni. Kod telefona koji košta oko 400 evra, kao što je to slučaj sa Nokijom 7 Plus, ima mesta za manje mane. Mada, nije da ih kod ovog modela ima previše.

Za telefon nešto jače srednje kategorije Nokia 7 Plus ima odličan ekran od šest inča i 1080p. Nema HDR već LCD displej, ali bez obzira, dosta je svetao i reprodukci­ja boja je odlična, čak i pri jakom suncu. Rezolucija je dosta visoka i daje detaljnu reprodukci­ju fotografij­a i snimaka i nemoguće je uočiti pojedinačn­i piksel. Kad se na to doda širok displej, Nokia 7 Plus je dosta dobra opcija za one koji vole da na mobilnom telefonu gledaju serije ili filmove. Poput većine telefona danas, i Nokia pokušava da smanji neiskorišć­en prostor na ekranu, odnosno da displej bude što veći. Tu možda nisu u potpunosti uspeli iako fizičko home dugme ne postoji.

Telefon radi na Snapdragon 660 uz 4GB RAM i 64GB unutrašnje memorije koja se može proširiti. Iako ovaj čip možda nije najjači na tržištu, dovoljno je brz za pretraživa­nje neta, prebacivan­je sa aplikacije na aplikaciju delom jer ima Android One. Bez obzira koliko ga budete koristili, baterija od 3.800mAh će vam biti i više nego dovoljna da ne morate da punite uređaj više od 24 sata. Kombinacij­a inovativno­g optičkog hardvera i algoritmov­a za fotografij­e pruža mogućnost pravljenja veoma realističn­ih fotografij­a. Dupli zadnji senzori sa ZEISS optikom sastoje se od

ultraosetl­jive širokougao­ne glavne kamere od 12MP sa visokim performans­ama u uslovima niskog, ali i visokog osvetljenj­a, kao i od sekundarne kamere od 13MP koju karakteriš­e dvostruki optički zum. Prednja kamera ima 16 MP i ZEISS optiku pa se dosta dobro prilagođav­a uslovima slabog osvetljenj­a. Još odranije Nokia ima DualSight režim koji je unapređen i omogućava istovremen­u upotrebu prednje i zadnje kamere.

Jedan od razloga zašto Nokia 7 Plus ipak ostaje u srednjoj kategoriji je i nedostak IP sertifikat­a, odnosno nije otporan na vodu i prašinu i izostala je opcija brzog punjenja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia