Blic

Mađarska videla majstore vaterpola

Naši „delfini“već u prvoj četvrtini rešili pitanje pobednika (4:0) i nikada lakše savladali velikog rivala. U sutrašnjem polufinalu protivnik Srbije je pobednik sinoćnjeg duela Hrvatska - Crna Gora.

- milan zariĆ

Vaterpolis­ti Srbije plasirali su se u četvrto uzastopno polufinale Evropskog prvenstva, pošto su rutinski savladali Mađarsku sa 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2). Za prolaz u finale „delfini“će se boriti sa pobednikom sinoćnjeg meča Hrvatska - Crna Gora.

Izabranici Dejana Savića su od početka duela u Barseloni bili mnogo bolji protivnik i, rezultatsk­i, pitanje pobednika rešili su već u prvoj deonici - 4:0.

I u nastavku meča su „delfini“bili na visokom nivou, nisu dozvoljava­li protivnici­ma da uđu u eventualnu seriju i ugroze ubedljivo vođstvo, za šta velike zasluge ima Branislav Mitrović, koji je odlično zaustavlja­o Mađare.

Što se tiče najefikasn­ijih pojedinaca, protiv Mađara se istakao odlični Nikola Jakšić, koji je postigao tri gola.

Sada je pred našim momcima dan pauze, nakon čega sledi duel sa Hrvatima ili Crnogorcim­a.

A kako je izgledao taj furiozan start naših? „Delfini“su na startu zadali udarac protivniku. Duško Pijetlović se izborio za igrača više, Andrija Prlainović je bio neumoljiv i doneo je prednost - 1:0.

Branislav Mitrović se baš razbranio u uvodnim minutima, pa protivnik nije nalazio način da zatrese mrežu „delfina“. Izlazio je kao pobednik i posle udarca iz daljine, kao i onih posle igrača manje, što se odrazilo i na samopouzda­nje ostalih igrača. Dominacija u bazenu je potvrđena u napadu, pa je Filipović duplirao prednost (2:0).

Sve je išlo od ruke našim momcima u prvoj četvrtini, ponovo smo stekli igrača više, a to je iskoristio Nikola Jakšić, koji je posle asistencij­e Filipovića doneo vođstvo od 3:0. Nisu znali Mađari šta ih je snašlo na početku meča, golman protivnika nije znao odakle preti najveća opasnost, što nam je donelo veliku prednost u napadu. Ponovo se Pijetlović izborio za isključenj­e, Jakšić je bio egzekutor za veoma ubedljivih 4:0.

 ??  ?? selektor dejan saviĆ izabranici dejana saviĆa predvoĐeni duškom pijetloviĆ­em (na slici) su od poČetka duela u barseloni bili mnogo bolji, a pitanje pobednika rešili su veĆ u prvoj deonici - :
selektor dejan saviĆ izabranici dejana saviĆa predvoĐeni duškom pijetloviĆ­em (na slici) su od poČetka duela u barseloni bili mnogo bolji, a pitanje pobednika rešili su veĆ u prvoj deonici - :

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia