Blic

Ronaldo ima rezultate poput 20-godišnjaka

Kristijano je pomerio granice u mnogim segmentima fudbala, ali i u fizičkom, kondiciono­m. Nazovite to kako hoćete, on je zver.

- V. Ivanović

Portugalac je sa 33 godine prešao u Juventus iz Real Madrida, potom je obavio medicinski pregled na kojem se došlo do saznanja da ima fizički kapacitet dvadesetog­odišnjaka!

Da, dobro ste pročitali. U toliko je dobroj formi, medicina je sada to i dokazala, stoga nije bila šala kada je istakao da “ne planira skoro u penziju, niti da se oseća da je blizu iste”.

Došlo se do tri stvari koje su fascinantn­e kod napadača koji gazi četvrtu deceniju života. Legenda Reala ima svega sedam odsto masti u telu, što je oko tri procenta manje od prosečnog profesiona­lca. Portugalac ima mišićnu masu od 50 odsto, što je za četiri više od profesiona­lnog fudbalera.

I na kraju, Kristijano može da “razvije” brzinu od 33,98 kilometara na sat, a koju je ostvario na Mundijalu, a to je najveća ikada na bilo kojem takmičenju. Definitivn­o, Ronaldo “nije sa ove planete”.

A njegov transfer je svakako iznenadio sve. Očekivalo se da će Portugalac ostati do kraja karijere u madridskom klubu, ali je odlučio da promeni sredinu i pokaže da može još uvek da igra na najvišem nivou, što pokazuju i rezultati pregleda. Navijače Juventusa sve ovo može da raduje jer su i oni sada 100 odsto sigurno da će Kristijano biti na najvećem mogućem nivou i da će “bjanko-nerima” doneti mnogo radosti. Sa ovako spremnim Ronaldom šampion Italije može da se nada i osvajanju Lige šampiona, a nema dileme da će sve oči biti uprte upravo u igre Portugalca.

 ??  ?? medicinski fenomen: kristijano ronaldo
medicinski fenomen: kristijano ronaldo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia