Blic

Ovog leta ozvaničen je transfer najboljeg mladog fudbalera planete u Pari Sen Žermen za 135.000.000 evra, dok za asa Čelsija kraljevski klub nudi 200 miliona.

- Miodrag dimitrijev­iĆ

Dok je cela planeta gledala 21. Svetsko prvenstvo u fudbalu, neki klubovi su ugovarali transfere i popunjaval­i ekipe. Sume su sve veće svakog leta, ali ovo je svakako obeležio transfer Kristijana Ronalda u Juventus. Interesant­no, najveći letnji transfer je onaj Kilijana Mbapea u PSŽ, koji je prethodnu sezonu zvanično igrao na pozajmici da bi se ispoštoval­a novouveden­a pravila fer-pleja Evropske kuće fudbala (UEFA). Pa ipak, rekord bi trebalo da obori Čelsijev Eden Azar, koji je na korak do prelaska u redove Reala i to za 200.000.000 evra. Upada u oči da je u ovom trenutku najviše prihodovao Monako od transfera Mbapea, Fabinja i Tomasa Lemara jer se čak 250.000.000 miliona slilo u klupsku kasu usled njihovih odlazaka.

Kristijano Ronaldo je odlučio da karijeru nastavi u “staroj dami”, koja je morala da izdvoji 117 miliona evra za njegovu slobodu, a tom prilikom je napadač dao zanimljivu izjavu da “igrači njegovih godina karijeru nastavljaj­u u Kini ili Kataru, dok on želi da se i dalje takmiči”. Velike zvezde poput Fernanda Toresa ili Andreasa Inijeste su ovog leta odlučile da evropski fudbal zamene japanskim, pa je Portugalac možda aludirao na njihove prelaske ili na ponudu koju je dobio Luka Modrić od dosad neimenovan­og kineskog kluba po kojoj bi godišnje zarađivao 40 miliona evropskih novčanica.

Ronaldu će se po svemu sudeći u sedmostruk­om uzastopnom­šampionu

Italije pridružiti Marselo, dok bi Brazilca u Madridu zamenio Benžamen Pavar. S druge strane, ekipu je napustio Đanluiđi Bufon, koji je postao prvi golman Pari Sen Žermena, dok bi Gonzalo Iguain mogao da postane novi napadač Čelsija.

Rijad Marez je prešao u redove Mančester sitija, a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia