Blic

„Grobari“, pomagajte moramo da pobedimo

Očekivanja su velika, kao i uvek kada igramo pred našim pristalica­ma. Svesni smo težine dresa koji nosimo i očekivanja navijača od svakog našeg igrača kaže Saša Zdjelar.

- Predrag tihi

Crno-beli će na duel Litvancima uzdrmani neočekivan­im porazom od Radnika u Surdulici (1:0) u prvom kolu Superlige. U Humskoj dalje imaju stare boljke, to se pogotovo odnosi na kreaciju, ali i realizacij­u. Bez prave ideje i učinka, sve će to Partizan morati da popravi, kako bi savladao Trakai. Vremena za popravku nema, pa aktuelni vicešampio­ni Srbije moraju brzo da se prebace na evropski kolosek. - Iznenađenj­a u fudbalu više nema, to je rečenica koja se sada stalno izgovara, ali je imala potvrdu i kroz početak kvalifikac­ija, kao i na Mundijalu u Rusiji. Fudbalska tehnologij­a je mnogo napredoval­a, sve je dostupno preko interneta, a mogućnosti za usavršavan­ja su mnoga - kaže vezista “parnog valjka”, Saša Zdjelar.

Simpatični tim sa Baltika je sastavljen uglavnom od Litvanaca uz nekoliko stranaca poput levog beka Alona Nezera, napadača Etiena Mukanje i štopera Kevina Ntike Bondombe koji su iz Belgije.

- O ekipi Trakaija ne znamo mnogo. Ali, budući da su izbacili favorozova­ni Irtiš u prvom kolu kvalifikac­ija, to nam govori da ni u jednom trenutku ne bi trebalo da potcenjuje­mo protivnika. Sigurno da je reč o dobroj i organizova­noj ekipi, o kojoj ćemo više saznati kroz analizu.

Šansa crno-belih bi mogla da bude i u treneru Kibu Vikunji. Ovaj 46-godišnji Španac je prvi put samostalno seo na klupu nekog tima, a do sada je bio samo asistent u Legiji iz Varšave kao i Osasuni. Međutim, Trakai je predvodio na samo četiri meča, pa bi Miroslav Đukić morao taktički da nadmudri neiskusnog kolegu. Najčešća formacija u kojoj igraju Litvanci je 4-2-3-1. Na meču

prvog kola kvalifikac­ija centralni napadač je bio Kazlauskas, umesto najboljeg strelca Mukanje, a zanimljivo je da je zadnji vezni Cizas bio strelac jedinog gola kojim je eliminisan Irtiš.

- Očekivanja su velika, kao i uvek kada igramo pred našim pristalica­ma. Svesni smo težine dresa koji nosimo i očekivanja navijača od svakog igrača Partizana. Želeo bih da im poručim da budu stpljivi. Imamo dobar, mlad tim. U ekipi su tri momka od 18 godina, za sve je potrebno vreme, pa i za njih. Uz to, imamo dosta novih igrača, što zahteva vreme da se ekipe uigra.

Litvanska liga je u punom jeku, što bi mogla da bude prednost protivnika crno-belih. Ovaj tim je osnovan pre samo 13 godina, a članovi elitnog litvanskog ranga su tek treću sezonu. Jasno je da su izabranici Miroslava Đukića favoriti u dvomeču, ali je neophodan oprez kako bi se uspešno prebrodila i naredna prepreka ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Sve to uz podršku “grobara”.

- Želim da ih pozovem da dođu u što većem broju i pomognu nam. Njihova podrška nam mnogo znači - podvukao je Zdjelar.

Ukoliko crno-beli savladaju ovu prepreku, naredni protivnik će biti pobednik dvomeča Nordsjilan­d - AIK.

 ??  ?? saša zdjelar: oČekivanja su velika, kao i uvek kada igramo pred našim navijaČima. svesni smo težine dresa koji nosimo i oČekivanja
saša zdjelar: oČekivanja su velika, kao i uvek kada igramo pred našim navijaČima. svesni smo težine dresa koji nosimo i oČekivanja
 ??  ?? ukoliko crno-beli savladaju ovu prepreku, naredni protivnik Će biti pobednik dvomeČa nordsjilan­d - aik
ukoliko crno-beli savladaju ovu prepreku, naredni protivnik Će biti pobednik dvomeČa nordsjilan­d - aik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia