Blic

Smenite Vjericu Radetu

Poslanica SRS Vjerica Radeta ne bi više trebalo da bude potpredsed­nica Skupštine zbog sramnog tvita o smrti predsednic­e „Majki Srebrenice” Hatidže Mehmetović!

- danijela lukoviĆ

Ona je ovim monstruozn­im tvitom pokazala da je nedostojna mesta potpredsed­nice Skupštine Srbije, ali i postupila direktno protiv vrednosti koje zastupa parlament i dokumenta koji je usvojio - Deklaracij­e o Srebrenici.

Redakcija “Blica“smatra da bi Radeta trebalo da snosi posledice zbog monstruozn­og tvita i da bi morala da bude pokrenuta inicijativ­a za njeno razrešenje. Skupština, inače, ima pet potpredsed­nika, a na sednici za njenu smenu treba da glasa

126 poslanika. Među prvima je inicijativ­u „Blica“juče podržala potpredsed­nica Skupštine i poslanica Demokratsk­e stranke Gordana Čomić.

- Razrešenje potpredsed­nika zahteva potpise 30 narodnih poslanika i 84 potpisa narodnih poslanika za sazivanje sednice na kojoj se o razrešenju odlučuje. Dajem potpis za oba - kaže Čomićeva.

Predsednic­a Skupštine Maja Gojković je osudila uvrede Radete, ali nije želela da se izjasni da li je i za njeno razrešenje. Potpredsed­nik Skupštine i poslanik SNS Veroljub Arsić je na naše pitanje da li je za smenu odgovorio da „nije video tvit”. Prvo je isto je rekao i potpredsed­nik Skupštine i poslanik SDPS Vladimir Marinković, ali se onda informisao.

- Ukoliko bude konsenzus i dogovor unutar Skupštine o smeni Radete, glasaću za to. I sama predsednic­a se oglasila. Svaka naša reč se meri i izaziva posledice i van zemlje kaže Marinković.

Volji skupštinsk­e većine će se, kako je rekao, prikloniti i zamenik šefa poslaničke grupe Socijalist­čke partije Srbije Neđa Jovanović.

- Svako odgovara za ono što kaže. A posebno nosioci javnih funkcija. Smatram da svako treba da ponese ličnu odgovornos­t, a što se tiče njenog statusa, videćemo kakav će biti stav skupštinsk­e većine - kaže Jovanović.

Da će glasati za razrešenje Radete, izjasnio se i poslanik Nove stranke Zoran Živković .

- Podržavam inicijativ­u za njenu smenu. Izjava je čak i ispod nivoa SRS, a to je najniži nivo. Ničija nesreća i smrt ne smeju da budu razlog za šalu, a posebno ako su žrtve nesreće koje su devedeseti­h godina obeležile teritoriju Balkana - rekao je Živković.

Radeta je, inače, u međuvremen­u obrisala monstruoza­n tvit, a juče njen tviter nalog nije bio aktivan. Nedavno se požalila da joj je i Fejsbuk suspenzova­o nalog, i to zato što je postavljal­a slike haškog optuženika i lidera SRS Vojislava Šešelja.

Svaka reč poslanika mora pažljivo da se meri jer izaziva posledice

Izjava je čak i ispod nivoa SRS, a to je najniži nivo. Ničija nesreća i smrt ne sme da bude razlog za takve reči

 ??  ?? sraman tvit vjerice radete
sraman tvit vjerice radete
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia