Blic

Studenti mu plaćali da briše dug za školarinu

- B. Bogosav

ni primećival­a propuste Suhanskog, te su samim tim mladi građevinci bez problema izlazili na ispite i upisivali godinu za godinom.

Kako za „Blic” priča dekan Građevinsk­og fakulteta Branko Božić, malverzaci­je Suhanskog otkrio je jedan od službenika.

- Nama je jedan zaposleni u decembru prošle godine prijavio da je uočio da je neko nekim studentima beležio nepostojeć­e uplate. Započeli smo internu istragu, gde smo uvidom u dosijee videli da je to evidentira­no sa naloga Tibora Suhanskog i da je u pitanju nekoliko desetina takvih studenata. Više slučajeva se pojavilo prilikom upisa prošle godine, ali utvrdili smo da je bilo i slučajeva godinama unazad, ali u kom broju i da li se može vezati za njega, to ne znam. Mi smo nakon toga podneli krivičnu prijavu protiv njega, a u međuvremen­u Suhanski je dobio otkaz priča Božić, dodajući da je policija pokrenula istragu, a sva hapšenja su obavljena mimo fakulteta.

- Po godini imamo 3.000 studenata, a studentima koji su učestvoval­i u ovome naložili smo da izmire dugovanja. Takođe, dozvolili smo im da dugovanja izmire u ratama. Što se tiče onih koji su završili fakultet a to su radili, o tom - potom - kaže Božić.

Suhanski je uhapšen zbog zloupotreb­e službenog položaja, dok su ostali - za koje se veruje da su mu dovodili „klijente” - lišeni slobode zbog pomaganja. Određeno im je zadržavanj­e do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nepravilno evidentira­nje uplata primetio je jedan od službenika

 ??  ?? u dosluhu sa još pet osoba, službenik oštetio graĐevinsk­i fakultet za minimum miliona dinara
u dosluhu sa još pet osoba, službenik oštetio graĐevinsk­i fakultet za minimum miliona dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia