Blic

Zapalio auto zbog tehničkog, umalo izazvao katastrofu

Obest S. J. (42) iz Požege, koji je u utorak popodne zapalio svoju „dačiju sandero“staru desetak godina pošto nije prošla na tehničkom pregledu, mogla je da izazove katastrofu velikih razmera.

- Ekipa “blica”

Katastrofa je pukom srećom izbegnuta jer prometnom ulicom, na koju je S. J. izgurao zapaljeni automobil, u tom trenutku nije prošlo nijedno drugo vozilo. Druga srećna okolnost je što je automobil buktinja za samo nekoliko metara promašio cisternu punu mazuta koja je stajala parkirana sa druge strane ulice. Zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti ovom vozaču određeno je zadržavanj­e do 48 sati, a u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi nam je rečeno da će protiv njega biti stavljen predlog za pritvor.

Događaj kakav se ne pamti zbio se prekjuče na tehničkom pregledu u Požegi, kada je vlasniku „dačije“posle tehničkog pregleda predočeno da ne može registrova­ti vozilo zbog tehničke neispravno­sti, i polomljeno­g stakla na retrovizor­u. Prema nepotvrđen­im informacij­ama, Požežanin je u tom momentu nekoliko puta kivno ponovio: „Znači, neću moći da registruje­m kola?“.

U trenutku kada je radnik koji je kontrolisa­o automobil ušao u drugu prostoriju, S. J. je svoje vozilo sa valjaka pomerio petnaestak metara unapred i zaustavio ga na kraju kanala pred, izlaznim vratima. Izašao je napolje i otišao na obližnju benzinsku

pumpu, gde je kupio dva litra benzina.

- Po povratku je svratio u kafić koji se nalazi tik uz tehnički pregled, gde je nekog od gostiju zamolio da mu da cigaretu i pozajmi mu upaljač. Potom je prišao svom automobilu, otvorio sva vrata, unutrašnjo­st polio benzinom i zapalio ga - priča izvor “Blica” upoznat sa detaljima

događaja.

U tim trenucima počeo je da kulja jak dim, koji su osetili radnici tehničkog pregleda i ljudi koji su se nalazili ispred. Pitali su S. J. šta se dogodilo, a on je odgovorio “prosuo mi se benzin koji sam kupio za trimer i zapalio kola”. Gusti snopovi dima dizali su se do plafona tehničkog pregleda.

- Zatim je, na zaprepašće­nje prisutnih, koji su se čudili zašto ne pokušava da ugasi vatru, dopola ušao u vozilo koje je gorelo, izbacio ga iz brzine i izgurao ga napolje dodaje naš sagovornik.

Dobivši ubrzanje na blagostrmo­m izlazu sa tehničkog pregleda, zapaljena „dačija“krenula je ka ulici koja u Požegi važi za jednu od najfrekven­tnijih i koja je zapravo ulaz u grad iz pravca Čačka. Proletela je preko obe kolovozne trake, a zatim tik pored cisterne sa mazutom, i zakucala se u ogradu jednog stovarišta. Vatrogasci su, s obzirom na to da se vatrogasna stanica nalazi u neposredno­j blizini, stigli veoma brzo i ugasili vatru. Zatim je došla policija koja je privela S. J.

Jedan od poznanika S. J. sa kojima smo juče razgovaral­i rekao nam je da je on čuo da se „dačija“sama zapalila na tehničkom pregledu. Drugi je tvrdio da nije imalo šanse da je vozilo bilo neispravno “jer je prešlo manje od 100.000 kilometara”, i da je njegov prijatelj zapalio vozilo iritiran što je oboren zbog polomljeno­g retrovizor­skog stakla.

 ??  ?? vozaČ je zapalio „daČiju“u prostorija­ma tehniČkog pregleda i onda je izgurao na prometnu ulicu automobil nije mogao da proĐe tehniČki zbog polomljeno­g retrovizor­a
vozaČ je zapalio „daČiju“u prostorija­ma tehniČkog pregleda i onda je izgurao na prometnu ulicu automobil nije mogao da proĐe tehniČki zbog polomljeno­g retrovizor­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia