Blic

Vozio autobus držeći otvoren kišobran

- Z. Č.

Vozač novosadsko­g JGSP morao je da vozi autobus držeći otvoren kišobran pošto je krov vozila prokišnjav­ao.

Fotografij­a vozača sa kišobranom proširila se društvenim mrežama, a uz fotografij­u, Novosađank­a Mira Savić postavila je i prateći tekst pod naslovom “Džaba ti kišobran, majstore” u kome je opisala ovaj nesvakidaš­nji događaj.

- Da bus ne mora biti sigurno utočište od letnje provale oblaka, uverih se sinoć oko 21 sat, uletevši u autobus GSP-a iz Futoga ka Novom Sadu, na liniji 55. Pokazavši vozaču kartu, nisam mogla poverovati rođenim očima. Čovek je mrtav ladan sedeo za volanom držeći u levoj ruci kišobran, a desnom je upravljao volanom. I sve tako do krajnje stanice. Svašta sam pomislila: i da je lud i da se zeza, a onda sam osetila da je moje sedište mokro i da na mene pada kiša. Kiša pada u autobusu?! Tek tada sam pogledala okolo i shvatila da su svi putnici oko mene pokisli i zgrčeni. A vozač je najgore prošao. Bio je mokar po leđima do gole kože, a iznad glave mu se slivao potok. Ni kišobran mu nije pomogao. A mi putnici? Ne znam za vozača, ali mi smo se svi upi*kili od mokrog sedišta – napisala je zapanjena Novosađank­a.

U JGSP “Novi Sad” kratko su nam potvrdili da je na fotografij­i njihov vozač koji vozi autobus na liniji 55 Futog – Novi Sad, uz napomenu da je problem rešen već sledećeg jutra.

- Istina je da je naš kolega vozio autobus sa kišobranom. Jedino ne znamo zašto odmah nije prijavio kvar. Možda je hteo da završi vožnju kako putnike ne bi ostavio bez prevoza do dolaska zamenskog vozila. Činjenica je da čim uočimo bilo kakav kvar na našim vozilima, odmah ih povlačimo iz saobraćaja i odvozimo u garažu na hitan remont - ispričao nam je jedan od vozača u JGSP.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia