Blic

Ubo me je u vrat, a ja sam puzeći bežala

-

Čekala sam da počne suđenje, igrala sam igricu na telefonu i kako je on prišao mislila sam da nešto hoće da mi kaže, a kad sam podigla glavu, naprskao mi je suzavac. Osetila sam ubod i počela da puzim niz hodnik, niko nije hteo da priđe, vrištala sam... Čula sam da je neki advokat prišao, sama sam držala vrat, davali su mi maramice i peškir da zaustavim krvarenje, iznosi za „Blic“potresnu ispovest A. M. (17) u prisustvu svog punoletnog brata Dalibora Mitića (19).

Nemile scene, traume ostavile su traga na devojci koju je Blagoje Stojanović (75) ubo u vrat dok je čekala da je prozovu da uđe u sudnicu.

- Došla sam u sud da opravdam majku. Sela sam na klupu, bio je preko puta mene sa advokatico­m. Nisam očekivala da će to uraditi jer je uvek išao pomoć štapovima i teško hodao - priča A. M. dok se priseća nemilog događaja.

- Kada su me prevezli u Urgentni centrar, čula sam da vode još nekoga pa sam mislila da je još nekoga povredio. Nije mi jasno kako je ušao u sud i uspeo da unese nož, mene su pretresli jer sam pištala zbog žice na brushalter­u, a kako je on uspeo da ih prevari i unese, kod njega je sigurno pištalo mnogo jače kaže A. M.

Stariji brat Dalibor Mitić kaže za “Blic“da je srećan što je sestra ostala živa i da je moglo kobno da se završi.

- Ne verujem, kako je mogao da unese oružje u sud, vadio se da je imao pejsmejker, ne verujem kako je mogao. Za nekoliko milimetara promašio je arteriju, srećom ostala je živa - navodi Dalibor.

Brat i sestra poručuju da će tužiti sud jer su napravili propust koji je mogao kobno da se završi, ali i da se ubuduće ovako nešto ne bi događalo.

 ??  ?? devojka a. m. juČe puštena iz bolnice nakon napada
devojka a. m. juČe puštena iz bolnice nakon napada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia