Blic

Sud o Milićevu do kraja nedelje?

- B. B.

Izveštaj o vladanju Marka Milićeva, vozača “kantrimena” kojim je ubijen Luka Jovanović pre tačno četiri godine, stigao je juče u Treći osnovni sud, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo, odlučivanj­e o uslovnom otpustu Marka Milićeva biće zakazano već danas, a to bi, prema našim saznanjima, značilo da bi već krajem nedelje - na dan kada je Luka preminuo - vozač “kantrimena” mogao da izađe na slobodu. Naime, kako navodi izvor “Blica”, vanpretres­no veće Trećeg osnovnog suda zakazuje ročište po hitnom postupku na kojem će se razmotriti mišljenje KPZ “Požarevac” o vladanju Milićeva tokom izdržavanj­a kazne zatvora.

- Takva ročišta zakazuju se za prvi slobodan termin i dan vanpretres­nog veća koje će razmotriti sve i doneti odluku o uslovnom otpustu - objašnjava izvor “Blica”.

Podsećanja radi, pre tačno četiri godine, na Brankovom mostu vozač “mini kantrimena” Marko Milićev udario je mladića Luku Jovanovića. Luki i njegovim prijatelji­ma prethodno se pokvarila “lada” i kada su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo Milićev, koji je u kolima bio sa društvom. Nesrećni mladić tada je teško povređen, a dva dana kasnije, 27. jula, od teških posledica saobraćajn­e nesreće preminuo je u Urgentnom centru. Milićev je uhapšen posle mesec i po dana potrage u Kini, a 28. juna 2016. godine pravosnažn­o je osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora. U septembru prošle godine on je izdržao dve trećine kazne i stekao pravo na uslovni otpust. Krajem oktobra on je podneo prvu molbu za puštanje na slobodu, međutim ona je odbijena.

 ??  ?? marko miliĆev je nepune Četiri godine bio u zatvoru
marko miliĆev je nepune Četiri godine bio u zatvoru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia