Blic

DA LI BISTE MOGLI DA PLATITE CENU ZA TELO IZ SNOVA

Ova žena dobila je nadimak “telo” pre više od tri decenije. Danas ima 54 godine i baš ništa se nije promenilo.

- stefana pavlović

Njeno telo je i dalje savršeno uprkos vremenu, ali to nije došlo ni brzo ni lako. Manekenka Eli Mekfirson je ceo život podredila naporu da izgleda savršeno i opravda nadimak. Trebalo je mnogo truda i volje da se pohvali sadašnjom figurom. U jednom intervjuu nedavno je priznala da ustaje u pet ujutru, kao i da pre nego što ustane iz kreveta, prvo meditira najmanje pola sata. - Razmislim o svojim planovima za taj dan i proverim svoje osećaje, telo i um. Potrebni su vam vreme i prostor da biste se snašli u ovom užurbanom svetu, rekla je.

Nakon toga sledi ispijanje čaše tople vode s limunom u koju dodaje malo kajenske paprike, kako bi se razbudila, jer je kafa nešto što ne dolazi u obzir.

Odavno se odrekla alkohola, a mleko, meso i ugljene hidrate svela na minimum. Njena ishrana gotovo se isključivo sastoji od voća i povrća, i to uglavnom sirovog. Doručkuje svako jutro već u pola sedam, a njen prvi obrok u danu je zapravo smuti od semenki konoplje, vode i proteinsko­g praha. Ukoliko ogladni, za četiri sata ona popije još jedan smuti, ali ovog puta pripremlje­n od mleka od lešnika, pola avokada i proteinsko­g praha sa ukusom čokolade.

Za ručak ova manekenka konzumira salatu od kelja, klica, krastavca, kupusa, avokada, semenki bundeve, ponekad i sardina, a sve to prelije maslinovim uljem. Tek ponekada jede ribu, ali piletinu i crveno meso - nikada. Večera je na rasporedu nešto nakon 18 časova, a uglavnom su to pica sa povrćem ili testenina sa povrćem i pesto sosom.

- Kada mi se baš jede slatko, pojedem omiljenu tamnu čokoladu ili veganski sladoled, ponekad i oboje, rekla je Eli, koja tvrdi da su prednosti ovakve ishrane brojne i značajne.

- Koža mi je sjajna, nemam više tamnih mrlja po njoj, beonjače su mi belje, a moj jezik je čist. U potpunosti sam zdrava, i verujem da većinu bolesti uzrokuje kiselost organizma, ispričala je Mekfirson, koja je zapravo poklonik alkalne dijete. Ona se temelji na pretpostav­ci da možete da promenite pH vrednost svog tela hranom koju jedete, pa zato manekenka u svojoj torbici stalno ima set za merenje pH vrednosti svog tela preko urina.

Naravno, pored specifične i prilično rigorozne ishrane, ona se bavi brojnim sportovima - planinaren­jem, veslanjem, surfovanje­m, vožnjom bicikla...

Pa ako imate volje i snage - probajte.

 ??  ??
 ??  ?? za ruČak ova manekenka konzumira salatu od kelja, klica, krastavca, kupusa, avokada i semenki bundeve
za ruČak ova manekenka konzumira salatu od kelja, klica, krastavca, kupusa, avokada i semenki bundeve

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia