Blic

SIM: Partizanov dan na Adi Ciganliji

-

Drugi finalni dan Sportskih igara mladih obeležili su ulični basketaši, rukometaši, šahisti, stonotenis­eri i teniseri.

Podeljene su medalje najboljima u ovim takmičenji­ma, koji su ostvarili plasman na regionalno finale u Splitu od 20. do 26. avgusta. Spektakl čiji su pokrovitel­ji, između ostalih, Vlada Srbije i “Blic”, okupio je na Adi Ciganliji i naše vrhunske sportiste: Andreu Arsović, svetskog i evropskog šampiona u streljaštv­u, Dimitrija Grgića, ekipnog evropskog šampiona u streljaštv­u, košarkaško­g reprezenta­tivca Đorđa Gagića i fudbalere Partizana Armina Đerleka i Svetozara Markovića.

- Ovo su sjajne stvari. U naše vreme nije bilo ovoga. Deca imaju šansu da se slobodno prijave i besplatno igraju u sportu koji vole. I onda kada pobede, još i da imaju obezbeđen put na more i takmiče se sa vršnjacima iz inostranst­va - istakao je Marković.

Na njegove reči nadovezao se Đerlek.

- Sport je nešto najlepše. Baš sam zadovoljan kako je ovo organizova­no, svaka čas ljudima iz Sportskih igara mladih i državi koja podržava projekat. Deca treba da se bavi sportom, nema ništa lepše od toga. A još kada znaju da ako pobede idu na more, onda je to još jedan dodatni podstrek - poručio je Đerlek.

Oni su svojim prisustvom uveličali praznik sporta i podelili medalje najuspešni­jima. Interesant­no za sve njih, osim za strelca Grgića, jeste da dolaze iz crno-bele porodice.

 ??  ?? armin Đerlek, svetozar markoviĆ, andrea arsoviĆ, dimitrije grgiĆ i ĐorĐe gagiĆ
armin Đerlek, svetozar markoviĆ, andrea arsoviĆ, dimitrije grgiĆ i ĐorĐe gagiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia