Blic

Ubijen tri dana pred 18. rođendan

M. S. (17), koji je za tri dana trebalo da postane punoletan, umro je juče u beogradsko­m Urgentnom centru od povreda koje mu je nožem zadao zasad nepoznati napadač u četvrtak po podne na Novom Beogradu.

- a. ž. adžić, b. bogosav

Prema saznanjima „Blica”, sa M. S., štićenikom Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, koji je bio na godišnjem odmoru, u društvu je bio i Filip J. (19), koji je takođe povređen, ali nije u životnoj opasnosti.

Mladići su, kako saznajemo, bili u parkiću iza zgrada broj 33 i 35 u Ulici Dušana Vukasovića. S kim su se posvađali, zasad nije poznato, ali je verbalni sukob prerastao u fizički i napadač je nasrnuo na M. S. i Filipa J. Maloletnik M. S. je uboden u stomak, a njegov prijatelj u gornji deo leđa. Napadač je pobegao verovatno kroz neki od pasaža okolnih zgrada.

Teško povređeni M. S. uspeo je da se kroz prolaz između zgrada dotetura do autobuske stanice, a njegov drug je pao u prolazu. Na autobuskoj stanici teško ranjeni mladić je pao, držeći se za stomak. Pritrčala mu je žena koja je čekala autobus i pozvala Hitnu pomoć, a do njihovog dolaska pokušala je da mu pomogne i zaustavi krvarenje iz stomaka.

- Nijednog od tih mladića ne poznajemo. Samo smo videli da je mladić pao na stanici. Držao se za stomak. Došla je Hitna, a tada smo njegovog druga videli u haustoru između zgrada, takođe povređenog - kažu komšije koje su se zatekle u blizini mesta obračuna.

Hitna pomoć je M. S., koji je izgubio dosta krvi, odvezla u Urgentni centar, dok je njegov drug transporto­van u KBC “Bežanijska kosa”. Uprkos medicinsko­j pomoći, M. S. je preminuo devet sati posle prijema.

Filip J., prema saznanjima “Blica”, zasad ne želi da otkrije detalja u vezi sa napadom.

I M. S. i Filip J. su odranije poznati po nasilničko­m ponašanju. Zasad nije utvrđeno da li je možda nožem na njih nasrnuo neko sa kim su se ranije sukobili ili su nesuglasic­e možda nastale neposredno pre napada. Takođe nije poznato da li ubistvo ima veze sa navijačkim grupama.

Kako saznajemo, M. S. je odrastao na Novom Beogradu, gde su mu i dalje roditelji. Zbog nasilničko­g ponašanja sud ga je uputio u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

- U domu je od maja 2017. i vladanje i ponašanje mu je bilo zadovoljav­ajuće. Imao je korektan odnos prema ostalim štićenicim­a, a takođe i prema službenim licima. Takođe je prihvatao obaveze i zadatke koji se odnose na život u domu - saznaje “Blic” u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Od maja prošle godine do sada je tri puta koristio pogodnosti odlaska na godišnji odmor u krugu porodice. Pre nekoliko dana počeo je da koristi četvrti godišnji odmor, a dobio je i tri dana nagradnog odsustva zbog radnog angažmana.

 ??  ?? m. s. je štiĆenik vp doma u kruševcu, a u beogradu je bio na odmoru kod roditelja teško ranjeni m. s. uspeo je da doĐe do autobuske stanice, gde su ga našli prolaznici
m. s. je štiĆenik vp doma u kruševcu, a u beogradu je bio na odmoru kod roditelja teško ranjeni m. s. uspeo je da doĐe do autobuske stanice, gde su ga našli prolaznici
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia