Blic

Jovanović: Rukometu su potrebne promene

- N. Kočović

Novi trener rukometaša Novog Pazara, legendarni srednji bek Nedeljko Jovanović, izjavio je na predstavlj­anju da taj angažman predstavlj­a prekretnic­u u njegovom životu i da se nada da će Novi Pazar u budućnosti postati bitna tačka na rukometnoj mapi Srbije.

- Ovo je za mene novi život, novi početak. Ukazana mi je velika čast i dobio sam fantastičn­u priliku da se dokažem, imam pozitivnu tremu i nadam se da ću ovu energiju pretočiti u veliki rad i da će sve kulminirat­i na kraju sezone. Klub je debitant u eliti, baš kao i ja, ali su nam ambicije velike. Zašto ne bismo bili u prve tri ekipe ili ne bismo igrali finale Kupa? Svakako nikome neće biti lako protiv nas kaže bivši reprezenta­tivac.

Jovanović (47) je bio deo generacije koja je osvojila dve bronze na prvenstvim­a sveta (1999. i 2001), kao i jednu na evropskom (1996), ali za razliku od saigrača, do sada se nije upuštao u trenerske vode.

- Sam sam kriv zbog toga. Mislio sam da će se neko iz srpskog rukometa setiti mog iskustva i kvaliteta i da će me pozvati i iskoristit­i znanje koje posedujem. To je greška, ja nisam vaspitan da se laktam ili ulazim na mala vrata. Novi Pazar me se setio i na tome sam im zahvalan - dodaje bivši rukometaš Sinđelića, Metaloplas­tike, Partizana i brojnih inostranih klubova.

Od njegove generacije, reprezenta­cija Srbije je daleko od svetskog vrha i zbog toga Jovanović smatra da su našem rukometu neophodne drastične promene. - Za rezultate su neophodni uslovi i to ne samo finansijsk­i. Bitni su međusobni, ljudski odnosi, atmosfera. Neophodne su promene, od rada u omladinski­m kategorija­ma do saveza. Dobro je da su se vratili Vuković i Vujović, Peruničić je tu, ja sam tu, nadam se da će doći do preokreta u našem rukometu - poručuje strateg Novog Pazara.

„Nadam se da će doći do preokreta u našem rukometu“

 ??  ?? novi trener novog pazara: nedeljko jovanoviĆ
novi trener novog pazara: nedeljko jovanoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia