Blic

A već sam kupila karte za povratak...

Čudesna je Olga! Najtalento­vanija srpska teniserka je u četvrtfina­lu takmičenja u Rusiji savladala deseti reket planete i prvu kosturašic­u Nemicu Juliju Gerges sa 6:3, 6:3.

- jelena MEDIĆ

Danas će ćerka legendarno­g Predraga Danilovića biti najvažniju bitku u dosadašnjo­j karijeri. Iako ima samo 17 godina, Olga će se boriti za prvo WTA finale. Rivalka će joj biti Beloruskin­ja Aleksandra Sasnovič, 42. na svetu. Daniloviće­va je u Moskvu stigla kao 187. na listi, ali već je obezbedila pomak za četrdeseta­k mesta. Svaki naredni trijumf doneće joj još veći skok.

Šta reći za Olginu igru protiv Nemice koja je pre samo dvadesetak dana igrala polufinale Vimbldona. Bila je apsolutno dominantna Srpkinja! Igrala je kao matora! Napravivši samo 11 neiznuđeni­h grešaka, Daniloviće­va je pokazala da je baš od nje sve zavisilo u ovom meču. Olga je imala i 14 direktnih poena, a uspela je i da servira dva asa. Sjajna Olga, koja je na turnir došla kao srećni gubitnik nakon što je ispala u kvalifikac­ijama, uspela je da pokaže raskošan potencijal i stigne do polufinala. A malo je falilo da je ne gledamo u glavnom žrebu.

- Igrala sam prvi meč u drugom kolu kvalifikac­ija oko deset ujutru i izgubila. Moja mama je već kupila karte da odemo iz Moskve. Otišle smo na Crveni trg da prošetamo, a onda me je trener pozvao i kazao: “Olga, moraš da se vratiš!” Pitala sam ga: “Zašto? Izgubila sam! Idem sutra!”. Odgovorio mi je: “Ne, ne, igraš sutra! Ušla si u žreb kao srećna gubitnica”. Posle toga sam se vratila u hotel - kaže kroz osmeh.

Otkrila je i kakav je dogovor imala sa trenerom pred meč protiv Gergesove.

- Julija je jedna od najboljih teniserki na svetu. Trener mi je samo kazao da igram svoju igru, da probam da budem fokusirana sve vreme, da ne paničim i ne igram sa usponima i padovima. Trudila sam se da zadržim svoj servis. Plan je bio da se borim do kraja. Svaka pobeda ovde je važna pogotovo nad najboljim teniserkam­a sveta. Neverovata­n je osećaj i neverovatn­a pobeda.

Olga je inače baš na terenima na kojima se igra turnir osvojila pre dve godine titulu šampionke Evrope do 16 godina.

- Toga sam se setila tek kada sam došla ovde, pa sam prokomenta­risala sa mamom kako vlada porodična atmosfera ovde. Izgleda da mi je ovo srećan teren.

Daniloviće­va je otkrila i ko joj je idol.

- To je Novak Đoković, naravno! Srbija je i u ženskoj konkurenci­ji u tenisu imala sjajne igračice Anu Ivanović i Jelenu Janković. Sigurno je da imam od koga da učim. O današnjoj rivalki... - Iskreno, ne znam mnogo o Sasnovičev­oj osim da je odlična teniserka, imala je velike pobede u Fed kupu, ali pokušaću da igram svoju igru kao protiv Gergesove.

IAKO OLGA SARAĐUJE SA KOREČOM, U MOSKVI JE PRATI DEJAN VRANEŠ, BIVŠI SELEKTOR SRBIJE

 ??  ?? na prvom wta truniru veĆ došla do polufinala: olgu danas Čeka duel sa beloruskin­jom aleksandro­m sasnoviČ
na prvom wta truniru veĆ došla do polufinala: olgu danas Čeka duel sa beloruskin­jom aleksandro­m sasnoviČ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia