Blic

“Delfini” će protiv Španije pokušati da odbrane titulu šampiona Starog kontinenta i da se četvrti put uzastopno okite najsjajnij­im odličjem.

- Jelena mediĆ

Ako protiv “crvene furije” budu igrali kako znaju i umeju, u jedno nemamo sumnje - najbolji srpski vaterpolis­ti će ostati vladari Starog kontinenta. Sve vreme boravka u Barseloni Savićevi izabranici su bili na visini zadatka. Posebno u polufinalu, u kojem su izdržali sve. I sumnjive sudijske odluke, predstavu Ivice Tucaka, provokacij­e Lorena Fatovića. Kao špricer hladna delovala je Srbija, kojoj je Unika generalni sponzor osiguranja.

Večeras će borba u bazenu biti neprestana. Karata više nema, očekuje se spektakl, a sa vatrenom publikom Španija će dobiti veliki vetar u leđa.

Ipak, i pored toga što ih očekuje paklena atmosfera, Srbi su uvereni da od njih sve zavisi u meču za titulu.

- Biće teško jer će oni imati ogromnu pomoć sa tribina. Naše je da budemo mirni, koncentris­ani kao protiv Hrvatske. Onda željeni rezultat nije daleko. Ne odustaju do kraja, neke preokrete su pravili u odlučujući­m momentima. Već su postigli uspeh, puni su samopouzda­nja, a u finalu će biti rasterećen­i. Biće zanimljivo, ali i psihološki će ovo biti lakši meč za nas nego za njih. Kad smo u finalu, moramo da damo i poslednji atom snage i sve završimo - kazao je Stefan Mitrović. Andrija Prlainović je kao i uvek sa obe noge na zemlji. - Treba da nastavimo kao do sada. Da prikažemo sigurnost u odbrani, pokretljiv­ost i organizova­nost kao i u duelu sa Hrvatskom. Bili smo agresivni, uvek na

KARATA VIŠE NEMA U PRODAJI, DOMAĆIN ŠAMPIONATA OČEKUJE VELIKU PODRŠKU S TRIBINA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia