Blic

E dobija finale

- J. Medić

igraču sa loptom, dobro postavljen­i. Ne smemo da dozvolimo lake golove u svojoj mreži. Na našoj strani su kvalitet, mentalna snaga, iskustvo. Biće ovo izazov za nas jer igramo protiv domaćina.

Filip Filipović je dobio pesnicu u bradu u meču protiv Hrvata, ali je spreman da drugove povede u odlučujuću borbu za četvrto uzastopno zlato na šampionatu Starog kontinenta.

- Znamo koji su im aduti, međutim sva taktika i sve priče padaju u vodu kada počne finale. Znamo kako se igraju odlučujuće utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljam­o o Špancima. Mada mi je drago da brane krunu: vaterpolis­ti srbije su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji.

Dušan Mandić, jedan od junaka polufinaln­og meča, bio je kratak, jer Mandić više voli da govori u bazenu, a ne van njega:

- Špance je publika nosila protiv Italije. Neće biti nikakvih kalkulacij­a. Odlučiće snaga i mirnoća u ključnim momentima. Ko bude sačuvao mir, pobediće.

Kao što Filipović reče - sve priče su ispričane. Ostala je još jedna. Najvažnija. Nju će zlatnim slovima ispisati, svi se nadamo, naši vaterpolis­ti! “Delfini”, srećno!

Fatović je nastavio da igra grubo, pa je došlo do novog incidenta, ovoga puta sa Milošem Ćukom, pa su sudije slučaj rešile tako što su isključile obojicu igrača.

Ovo nije prvi put da Hrvati nasrću na Filipa Filipovića, slična situacija bila je i pre šest godina, kada ga je pesnicom udario Nikša Dopud.

- Bio je to fajterski obračun, klinč od samog starta. Znali smo šta nas čeka i kako treba da se ponašamo. Hvala bogu, sve se dobro završilo. Udarac Fatovića? Ako ja lažem, snimak ne laže. Ali važno je da smo u finalu, šta više da tražimo - bio je dostojanst­ven kao i uvek Filipović.

Iako je ceo svet video da je Fatović reagovao potpuno nesportski, hrvatski mediji su stali u odbranu svog reprezenta­tivca.

- Srbija je odigrala jednu od najprljavi­jih utakmica, ali i hrvatski vaterpolis­ti su naseli - prokomenta­risao je

“Jutarnji list” sramotan porez reprezenta­tivca Hrvatske Lorena Fatovića.

Zbog brojnih nesportski­h duela i oštrih prigovora isključena su trojica aktera, Miloš Ćuk, te pomenuti Fatović i selektor Hrvatske Tucak.

- Očekivali smo tvrdu utakmicu, ali ovakav način igre srpske reprezenta­cije ipak niko nije mogao očekivati. Jednostavn­o su ubili vaterpolo u Barseloni. Takođe, moram odmah reći, po ko zna koji put, i sudije su nasele na

njihov način igre. Čudim se tu prvenstven­o Rusu Naumovu, koji ipak ima nekog iskustva, za razliku od Poljaka, za koga gotovo da i nisam čuo. Uostalom, pa gde je poljski vaterpolo u Evropi, kako on može da sudi ovako teška i jaka i neizvesna polufinala? Oni kao da ne mogu da prate vrhunski razvoj igrača, trenera i same igre, i zapravo su za ovakve utakmice bili apsolutno nedorasli - rekao je bivši vaterpolis­ta Hrvatske Dubravko Šimenc.

 ??  ??
 ??  ?? subotiČani mu došli glave: pavel hapal
subotiČani mu došli glave: pavel hapal
 ??  ?? selektor „delfina“dejan saviĆ
selektor „delfina“dejan saviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia