Blic

Više nemamo u strahu smo,

- Predrag ĐukanoviĆ

Fudbaleri Partizana savladali su Trakai (1:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope, uz veoma bledu i bezidejnu igru. Crveni karton Vorobjovas­a u 53. i autogol Janusevski­sa u 57. minutu meča rešili su pitanje pobednika, a golman crnobelih Vladimir Stojković nije imao velikih reči za tim i pored trijumfa.

- Možda je mogla da bude i veća razlika na kraju. Potrošili smo par lepih šansi. Bitno je da nismo primili gol, ali mogli smo posle isključenj­a da damo još neki pogodak - rekao je Stojković.

Iskusni čuvar mreže smatra da je prvi meč dobar što se, ako ništa drugo, na njemu bolje upozna protivnik.

- Nećemo da se lažemo, Trakai nije zvučno ime. Ali je to tvrda ekipa. Litvanci su taktički opredeljen­i na kontranapa­de. Dobro se brane. Znaju u svakom momentu šta rade. Imaju dobrog trenera koji je postavio odličnu taktiku.

Saglasan je, ipak, u jednom.

- Slažem se da je trebalo da pobedimo većom razlikom. Svakog protivnika kući treba pobediti sa što više datih golova, ali ova utakmica je bila jako tvrda.

Naš reprezenta­tivac veruje da je strah glavni uzrok stegnutost­i Partizana u napadu.

- Generalno, postoji određena doza straha kod igrača. U Evropi nema popravnog ispita. Kada igrate na ispadanje, veoma je nezgodno. Tada jedan primljen gol na domaćem terenu može da znači da ste završili takmičenje.

Utakmica u Litvaniji neće biti laka, s obzirom na to da ništa nije rešeno.

- U revanšu ćemo pokušati bolje da odigramo. Neće ni tamo biti naivna utakmica. Treba samo da postignemo gol i prođemo dalje. Pritisak je zaista veliki. Želimo samo da prođemo Trakai i da što pre zaboravimo sve ovo.

Iskusni golman smatra da je Liga Evrope daleko, ali da će, ukoliko se Partizan domogne grupne faze, sve biti lakše.

- Psihološki je teško. Ima još dosta da se igra do ulaska u Ligu Evrope. Treba da prođemo ovog, a potom još dva protivnika. Moramo to da uradimo kako znamo i umemo. Samo da uđemo u grupu, posle ćemo sve lako.

Partizan sutra gostuje u Surdulici Dinamu iz Vranja.

- Više nema izgovora. Na početku sezone dva teška gostovanja, ali nema kukanja. Mi smo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia