Blic

Trese se Partizan! Buđ je svuda u Humskoj

Čak i oni “grobari” koji bi pre pljunuli na sebe nego napali ekipu, ispratili su crno-belu lađu i njenog kormilara salvama uvreda.

- Veljko Ivanović

Papirnata pobeda. Trijumf sa mirisom buđi. Slavlje umotano u sramotu. Pobeda koja to zapravo nije...

Partizan je u Humskoj savladao Trakai (1:0) u prvom meču drugog kola kvalifikac­ije za Ligu Evrope, a gore navedeni zaključci izvedeni su iz onog što su crno-beli prikazali u duelu sa nejakim Litvancima. Tradiciona­lno neugodnim, ali za klubove iz San Marina, Andore i sa Gibraltara. E, baš takav tim bio je prinuđen da postigne autogol da bi “parni valjak” slavio. O toj veličanstv­enoj predstavi izabranika posrnulog generala Miroslava Đukića čak i oni “grobari” koji bi pre pljunuli na sebe nego napali ekipu, ispratili su crno-belu lađu i njenog kormilara salvama uvreda. Dosta im je više, vele, da trpe ovu skaradnu igru.

I šta sad? Poraz na startu Supelige od tradiciona­lno neugodnog Radnika, potom pobeda koja to nije protiv litvanskog giganta. Nova sezona, problemi stari. Iskrivljen­a slika. Mučenje, nigde neke prepoznatl­jive igre. Da bi se postigao gol treba da se oteliš. Mrljavo, da ti se život smuči.

A mačka sa ko zna koliko života i dalje je na klupi. Ona je, znate, radnik Partizana. Samo, kakav radnik? Onaj što radi za pogrebne usluge, možda. Ovo što Partizan igra nema veze sa životom. A dobrih fudbalera ima. Kako je tužno gledati Pantića, dečka koji stvarno vredi, kako se muči. Ne može bez pomoći. Bez pravog saveta, neke šokterapij­e. Nadrealno je i biti svedok tome da najskuplje pojačanje u istoriji crnobelih, Suma, ne može ni u Superligi da napravi razliku. Igrač od 1,7 miliona evra. I možemo tako do sutra.

Na sve to, i mnogo više, ukazivali smo i prošle sezone - najdobrona­mernije. A neke nadžak-babe iz Humske su naricale da rušimo klub. Dela, na kraju, sama govore. Izgleda da je Đukiću odzvonilo. Iako ne smem da se zakunem jer, kao što reče Boro Stjepanovi­ć u “Ko to tamo peva”, „ovaj čovek je neuništiv“. Pa ipak, korozija je ozbiljno uzela maha. Crveni meteoalarm iznad Humske je upaljen.

Nema se para, kriza je? To su priče za decu. Ma može da se dovede Bata Mirković, koji je zaslužio šansu. Ili stari lisac Vermez. Ili pak izdanak velikog Švabe, Osim junior Amar. Svi oni čekaju poziv. A ne bi skinuli kožu s leđa Partizanu

Gospodine Vučeliću, hoćete li konačno reagovati?

 ??  ?? za sada ostaje na klupi crno-belih: miroslav ĐukiĆ
za sada ostaje na klupi crno-belih: miroslav ĐukiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia