Blic

Srbiji čak 13 medalja u Tokiju

Zlata će osvojiti basketaši, vaterpolis­ti i Novak Đoković. Zanimljivo je da muška košarkaška reprezenta­cija nije predviđena za osvajanje odličja.

- miodrag dimitrijev­ić

Ostale su dve godine do Olimpijski­h igara u Tokiju, a svet se uveliko bavi predviđanj­ima. Licitira se sa brojem medalja i nosiocima odličja, a mi samo možemo da poželimo da se ostvare prognoze. Sajt “Olympicmed­alpredicti­ons.com”, koji se bavi prognozira­njem osvajača medalja, smatra da će se naša država iz Japa- na vratiti sa 13 odličja. Podsetimo, Srbija je u

Riju 2016. imala osam odličja (dva zlata, četiri srebra i dve bronze).

Smatra se da će naši stići do tri zlata. Najveći favorit da donese Srbiji najsjajnij­e odličje je Novak Đoković, koji ne krije da mu je to velika želja i rezultat koji mu nedostaje u karijeri.

Reprezenta­cija u basketu 3x3 je takođe glavni pretendent na najviše postolje, što i ne čudi s obzirom na to da su naši momci aktuelni prvaci sveta u novouveden­oj olimpijsko­j disciplini. Ekipa će najverovat­nije biti u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorovi­ć, Marko Savić i Stefan Stojačić.

Treće zlato bi našoj zemlji po ovoj prognozi doneli vaterpolis­ti, olimpijski šampioni, a Dejan Savić već uvodi igrače od kojih očekuje da budu podrška uigranom kolektivu.

Što se tiče ostalih tiče, Ivani Španović je “dodeljeno” srebro, dok je u Brazilu takmičenje završila na trećem mestu. Od košarkašic­a se, takođe, očekuje, ovoga puta srebro, a zanimljivo je da naše košarkaše pomenuti sajt za prognoze ne svrstava u red ekipa koje će se kući vratiti sa medaljama. Ta prognoza je posebno čudna ako se zna da su “orlovi” na prošlim igrama došli do drugog mesta.

Kanu bi trebalo da nam donese dva srebra i jednu bronzu, dok bi veslači i rvači osvojili po jednu bronzu. Drugo mesto bi u kategoriji do 67 kilograma pripalo tekvondois­tkinji Milici Mandić, koja je 2012. osvojila zlato.

Najviše nade se među strelcima polaže u Andreu Arsović, od koje sajt “olympicmed­alpedictio­ns.com” očekuje srebro, dok bi poziciju slabije bila plasirana Bobana Veličković.

Po ovim prognozama, bez odličja će učešće u Tokiju završiti i odbojkaši i odbojkašic­e, koje su u Riju došle do srebra.

Ukoliko se ostvare sve ove pretpostav­ke, Srbija bi u Tokiju trebalo da završi na 34. poziciji, za dva mesta slabije nego u Riju.

Srbija je u Riju osvojila osam medalja, a sa 13 u Tokiju bila bi 34. u ukupnom plasmanu

 ??  ?? nedostaje mu olimpijsko zlato: novak ĐokoviĆ basketaši dušan domoviĆ bulut, dejan majstorovi­Ć, marko saviĆ i stefan stojaČiĆ su prvaci sveta
nedostaje mu olimpijsko zlato: novak ĐokoviĆ basketaši dušan domoviĆ bulut, dejan majstorovi­Ć, marko saviĆ i stefan stojaČiĆ su prvaci sveta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia