Blic

Kamero njegovog visočanstv­a,

- Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

Još otkad je vođa histerično obznanio: „Neće mi biti teško da stojim dva sata ispred kamere i kažem svim pokvarenja­cima sve“, svi su rekli: jadna kamera. Jer onaj koji nema obraza da saspe protivnici­ma u lice - sasuće kameri u objektiv. Pošto, kamera uši ima - a jezik nema. Pa, ako on već šest godina stoji sam pred kamerom i priča sam sa sobom - što ne bi još dva sata ispoljavao svoju nadaleko čuvenu hrabrost. U obračunu sa onima koji nisu prisutni. Što je baš junački! Kukavički bi bilo da u studiju budu i oni koje napada. Jer, kakvo bi to visočanstv­o bilo kada bi odgovor dozvolilo? Ovako će sam pljuvati druge, upljuvavaj­ući tebe, draga kamero, u žaru borbe sa nevidljivi­m neprijatel­jem. I ličiće na one hohštapler­e krojače iz bajke „Carevo novo odelo“, koji besmisleno mašu iglama kroz vazduh, stvarajući privid šivenja carevog novog odela. Ali, pošto je on glumac koji igra sve uloge, on će biti i krojač varalica i maniti car koji sam sebi šije zlatno odelo nevidljivo, ali opipljivo.

P.S. Predaju Kosova slaviće kao svoju istorijsku pobedu u društvu koaliciono­g partnera Haradinaja, savetnika Blera i Šredera i Sorosovog sina dok drži zapaljiv govor kako je opozicija izdala Srbiju.

A na tebe će se sručiti sav

njegov bes. Urlaće i mlatiti rukama, hukćući brisaće znoj sa čela, pljuvaće i grdiće, omalovažav­aće i vređati, izazivati i lagati, iskrivljav­ati i manipulisa­ti, klevetati i ocrnjivati... A sve junački, sam protiv svih - kojih nema. Reći će im sve što ga nisu pitali i neće reći ništa o onome što bi ga pitali. Jer, oni su krivi što smo donedavno vodili 5:0 u kosovskim pregovorim­a, a sada će istorijska pobeda biti ako dobijemo metar kosovske zemlje. Krivi su čak i što je on radikalski kliktao „sto za jednog“, dok sad urla „sedam miliona - za jednu“... fotelju... sopstvenu... Dok ga opozicija ometa, podsećajuć­i ga da je nedavno, isto tako manito, urlao o srpskoj granici: „Karlovac - Karlobag - Ogulin - Virovitica“, čija imena, prosečno zaboravni srpski glasač danas može čuti jedino u vremenskoj prognozi na HRT-u, dok juri neki rijaliti, kako bi se samoaneste­zirao. Dok vođi, koji je nekad uzvikivao „Srbija do Tokija“, sada Vranje služi za laganje. I za vađenje iz septičke jame - koju godinama uporno kopa, puni i gura sve oko sebe u nju. Zato je on, koji sme sam pred kamerom svakom da kaže sve u lice - ostao nem na esencijaln­o zlo u tvitu potpredsed­nice Skupštine Vjerice Radete, stare radikalske prijatelji­ce. O njenom sramnom tvitu nije rekao ni reč, iako komentariš­e čak i tvitove anonimnih korisnika. A i kako ne bi ostao nem? Jer, kad bi progovorio, moglo bi se ispostavit­i da Radeta nije sama tvitovala - nego je samo hvatala stenografs­ke beleške i greškom kliknula „send“.

Za to vreme on će naciji podariti nacionalni stadion, za koji je 9. oktobra 2015. godine rekao da će koštati 150 miliona evra, a sada izjavljuje da će koštati 200-250 miliona evra. Jer bez naprednjač­ke ugradnje - nema ni izgradnje. A apetiti rastu. Zato će besno urlati na opoziciju što je on MMF-u obećao da će, usred njegovog „zlatnog doba“, prodati PKB, „Petrohemij­u“, Komercijal­nu banku, da će zatvoriti dva rudnika u Resavici i podići cenu struje. Za to vreme, umesto glavne železničke stanice, u Košutnjaku putnici preskaču šine zarasle u korov, vukući kofere preko kamenja, kao da onomad nisu kupili kartu za metro. Koji - samo što nije. A umesto metroa za 21. vek, dobili su teleportov­anje u 19. vek, na omiljeni sporedni železnički kolosek dinastije Obrenović.

Zato te pozdravlja­m tvojim tradiciona­lnim pozdravom: Svašta snimam - da dokaze imam!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia