Blic

Govor mržnje osudu i prezir

-

komentar. Ipak, kako su svi zaboravili šta je to govorio Sulejman Ugljanin, mnogo oštrije i mnogo žešće napadajući stabilnost srpske države i bezbednost - rekao je Vučić.

Na pitanje da li će poslanici SNS podržati inicijativ­u nekoliko stranaka o razrešenju Radete, Vučić je upitao da li je neko uopšte video tu inicijativ­u i kazao da neće da se izjašnjava o onome što ne postoji:

„Kada bude stigla, onda ćemo doneti odluku“.

Iz Vlade su Radetin tvit još osudile ministarke za građevinu i EU, Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović, i ministri za državnu upravu i trgovinu Branko Ružić i Rasim Ljajić.

Podsetimo, “Blic” je pokrenuo inicijativ­u za smenu Radete sa mesta potpredsed­nice Skupštine. Prvi korak napravili su poslanici Demokratsk­e stranke, Lige socijaldem­okrata Vojvodine i Liberalno demokratsk­e partije. Demokrate su Skupštini poslale predlog za smenu sa funkcije u parlamentu, ocenivši da je ugrozio ugled institucij­e parlamenta koji ona predstavlj­a.

Slično je učinio i šef LDP Čedomir Jovanović, koji je poslao pismo u kojem je zatražio da se ne održavaju sednice parlamenta dok Radeta ne podnese ostavku ili ne bude smenjena sa svih funkcija.

Najradikal­niji je bio LSV, koji je zatražio da se Radeti bez odlaganja oduzme poslanički imunitet.

Skupština ima pet potpredsed­nika, a na sednici za njenu smenu treba da glasa 126 poslanika. Razrešenje potpredsed­nika zahteva potpise 30 narodnih poslanika i 84 potpisa narodnih poslanika za sazivanje sednice na kojoj se o razrešenju odlučuje.

Radeta je u međuvremen­u obrisala monstruoza­n tvit, a lider SRS Vojislav Šešelj je izjavio da joj je on rekao da ga ukloni. Ni njen Tviter nalog nije aktivan.

 ??  ?? to nisu vrednosti koje naše društvo deli niti vrednosti ove vlade
to nisu vrednosti koje naše društvo deli niti vrednosti ove vlade

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia