Blic

Vučić: Nema lepog rešenja za Kosovo

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da za nas lepog i povoljnog rešenja što se tiče Kosova i Metohije nema i da to narod treba da zna, kao i da je bolje da imamo nešto nego da nemamo ništa, i da će se on za to boriti.

- Nema za nas povoljnog rešenja, i to ljudi moraju da znaju, nema za nas povoljnog i lepog rešenja, ne postoji... Kao što nije bilo lepog rešenja ni za Krajinu, pa smo dobili najteže i najgore. Ali je bolje da imamo nešto nego da nemamo ništa i bolje je da to nešto upodobimo sa budućnošću cele Srbije i svih građana nego da nemamo ništa istakao je Vučić.

Kako je rekao, on će da se bori za to. - Ako me pitate u šta sam uveren, šta će Srbi da izaberu, ja ću da se borim da izaberu ovo. Da li će, ne da nisam siguran, nego mislim da će biti nešto drugo. Nemam nikakav problem sa tim. Važno mi je da mi je čista savest da sam pokušao da spasem Srbiju, da spasem ono što se spasti može na KiM, i srpski narod i to je moja dužnost - poručio je Vučić.

Predsednik tvrdi da nisu potrebna nikakva posebna saznanja da bi se videla promena demografsk­e slike na jugu centralne Srbije.

- Ne moram da imam nikakva posebna saznanja. Prođite pipak nadomak Vranja danas. U Bujanovcu je bilo ranije više od 50 odsto srpskog stanovništ­va, a danas je 41 do 42 odsto - naglasio je Vučić. Vučić je ukazao da država kroz različite fondove pokušava da spreči prodaju srpske zemlje oko manastira Gračanice i najavio da će sa detaljnim podacima o prodaji imovine izaći uskoro pred javnost.

Povodom pljačke crkve u selu Babin Most u opštini Obilić, predsednik Srbije je istakao da se traži mehanizam za zaštitu srpskih crkava i manastira na Kosovu i Metohiji.

- To je čisto srpsko selo i to nije ni prvi ni poslednji put, i trudimo se da nađemo poseban mehanizam za zaštitu srpskih crkava i manastira na KiM, pre svega južno od Ibra, gde Srbi ne predstavlj­aju većinu ili gde žive samo u enklavama... Ali to će biti jedna od prvih tema koju ćemo da pokrenemo u Briselu - rekao je Vučić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia