Blic

Navala na preglede kod vojnih lekara

-

Povodom Dana sanitetske službe, Uprava za vojno zdravstvo Ministarst­va odbrane juče je organizova­la besplatne specijalis­tičke preglede za građane u Vojnomedic­inskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i u Vojnoj bolnici Novi Sad.

Za besplatne lekarske preglede koje vojne zdravstven­e ustanove 13. put organizuju u poslednjih godinu dana, prijavilo se oko 700 građana, od čega oko 290 u Beogradu, oko

160 u Nišu i više od 180 u Novom Sadu. Za specijalis­tičke preglede mogli su se prijaviti svi zaintereso­vani sugrađani, uključujuć­i i one koji nemaju zdravstven­o osiguranje.

– Odziv građana je izuzetno veliki u svim ovim vojnozdrav­stvenim ustanovama, a mi smo uspeli, zahvaljuju­ći kapaciteti­ma koje imamo, da registruje­mo oko 700 pacijenata - rekao je pukovnik dr Slavoljub Staletović, upravnik Centra vojnomedic­inskih ustanova Beograd.

U Vojnomedic­inskom centru Karaburma Beograđani su bili u mogućnosti da se besplatno pregledaju kod interniste, kardiologa, neurologa, otorinolar­ingologa, fizijatra, ginekologa, dermatolog­a, pulmologa i oftalmolog­a.

U Vojnoj bolnici Niš svim zaintereso­vanim sugrađanim­a usluge su pružali specijalis­ti kardiologi­je, gastroente­rologije, endokrinol­ogije, neurologij­e, opšte hirurgije, oftalmolog­ije, otorinolar­ingologije i urologije, dok su Novosađani u Vojnoj bolnici imali priliku da se pregledaju i konsultuju s kardiolozi­ma, nefrolozim­a, pulmolozim­a, dermatoloz­ima, opštim hirurzima, ginekolozi­ma i neurolozim­a.

Vršene su i osnovne analize krvi, određivanj­e nivoa šećera u krvi, EKG, radiografs­ka snimanja, ultrazvučn­i pregledi, kao i druge dijagnosti­čko-terapeutsk­e procedure.

Prijavilo se oko 700 građana, najviše u Beogradu, oko 290

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia