Blic

Čovek zvani rekord

Selektor vaterpolo reprezenta­cije Srbije sa nacionalni­m timom kao igrač osvojio je 20 odličja, dok je u svojstvu trenera prigrabio 11 medalja, od čega je 10 zlatnih.

- Andrija bulatoviĆ, predrag tihi

Dejan Savić je uradio neverovatn­u stvar za vaterpolo reprezenta­ciju Srbije, čijeg je tima UNIQA zvanično osiguranje, i za naš sport uopšte.

Nekada veliki igrač, a sada trenersko ime, najbolje na Starom kontinentu četvrti put zaredom. Osvajač mnogobrojn­ih medalja kao igrač prenosi to iskustvo kako na iskusnije igrače poput Filipovića,

Pijetlović­a i Prlainović­a, tako i na mlađe naraštaje kao što su Mandić i Jakšić. Sjajan motivator i pre svega znalac, tačno zna da ubode žicu igračima i pripremi ih da pruže najbolje partije onda kada je to najpotrebn­ije.

- Pre svega, čestitke igračima i stručnom štabu, organizaci­ji. Posle čitavog turnira koji se završio kako smo i zamislili... Imali smo problema od samog početka,

jer su igrači imali naporne sezone, što prati moderni vaterpolo danas. Mislim da su izašli iznad sebe i pokazali jedan izuzetan karakter, motiv i ono što je najbitnije, jedinstvo u najtežim momentima. U suštini sve ono što su pokazivali u poslednjih 10 godina, ako ne i više. Ovo nije slučajno, možda će nekima da izgleda prepotentn­o, ali ova ekipa zaslužuje svaku zlatnu medalju. Ja se kao trener pre svega ponosim, a sa druge strane shvatam da se ovi momci bore protiv logike - istakao je Savić do dolasku u Beograd.

Rekorder po broju nastupa u bazenu u kapici sa srpskom trobojkom nastavlja nisku uspeha i sa klupe i još jednom potvrđuje da je u ovom trenutku jedan od najboljih vaterpolo stručnjaka na svetu. Znate li koliko je zapravo Dejan Savić doprineo našem vaterpolu? Za početak, kao igrač, 19 medalja je osvojio sa nacionalni­m timom, a onda je rešio da sedne na klupu i blago rečeno - dominira.

Doneo je ono što smo toliko dugo čekali, zlatnu medalju na Olimpijski­m igrama. Postao je prvak sveta, a jednom bio i treći na planeti, što je uvek ogroman uspeh kada se pogleda kakva je konkurenci­ja i koliko je teško stići dotle. Tri puta zaredom je sa “delfinima” stao na krov Evrope, a novu šansu da ponovi uspeh iz Barselone imaće za dve godine i nesumnjivo će biti prvi favorit za uzimanje zlata, sa punim pravom.

O Svetskoj ligi da ne pričamo. Pet titula u takmičenju koje ima iste protivnike kao na Prvenstvu Evrope, planete. Sredinom decembra će se navršiti šest godina od kako je Savić preuzeo “delfine”, a za tako kratak period uradio je sve ovo. I da ne zaboravimo. Dejan Savić je rekorder po broju utakmica za reprezenta­ciju - 444, uz skromnih 405 golova.

 ??  ?? ruši sve barijere i granice: dejan saviĆ
ruši sve barijere i granice: dejan saviĆ
 ??  ?? vaterpolis­ti srbije od kako je saviĆ selektor osvojili su tri uzastopna zlata na evropskom prvenstvu
vaterpolis­ti srbije od kako je saviĆ selektor osvojili su tri uzastopna zlata na evropskom prvenstvu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia