Blic

Đeni šampioni!

-

Filipović, koji je proglašen za MVP šampionata, zastao je samo kako bi udahnuo:

- Hvala svim ljudima koji su ovog leta bili oko nas, koji su nam pomagali i koji su verovali u nas. Hvala i onima koji nisu verovali u nas, dali su nam vetar u leđa.

Drugovi su na dodeli medalja otpevali svom kapitenu: “Sad si uzeo trofej, Fićo!”. A juče se kapiten zahvalio njima.

- Momci, hvala vam! Pokazali su još jednom karakter i da su rođeni pobednici. Siguran sam da uz ovakvu ekipu i stručni štab, možemo još dosta toga.

Dok je Filipović pričao, iz prvog reda su svaku reč

upijali sinovi i ćerke zlatnih “delfina”. Zato je kraj izlaganja bio posvećen njima. I njihovoj podršci.

- Hvala svim našim suprugama i klincima. Hvala im na beskrajnom strpljenju koje imaju za nas. Istrpite nas još nekoliko godina, a onda ćemo leta provoditi zajedno - bio je emotivan

Filip.

Andrija Prlainović, jedan od Savićevih ljudi za specijalne zadatke, baš kao i u bazenu, bio je smiren kada je trebalo obratiti se novinarima.

- Uvek je veliko zadovoljst­vo vratiti se u svoju zemlju sa medaljom. Bila je velika čast predstavlj­ati Srbiju i biti deo ove sjajne ekipe. Svaki put je osvajanje odličja drugačije, svako iskustvo je priča za sebe. Baš zbog toga što svakoga puta pronađemo novi motiv, nama je zanimljivo da igramo. Hvala svima koji su nam bili podrška!

Milanu Aleksiću pripala je ta čast da ima završnu reč.

- Privilegij­a je igrati u ekipi sa ovim momcima koji se podređuju ekipi i saigračima. To nam daje snagu za sve ovo što smo do sada uradili. Hvala svima, navijačima koji su nas bodrili u Barseloni, ljudima u Srbiji koji su bili uz nas. Ništa, idemo dalje, nadam se da ćemo imati povoda za još ovakvih konferenci­ja.

 ??  ?? vaterpolis­ti srbije doneli su sa evropskog prvenstva Četvrtu uzastopnu zlatnu medalju
vaterpolis­ti srbije doneli su sa evropskog prvenstva Četvrtu uzastopnu zlatnu medalju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia