Blic

Preneću deci kojima sam se

Proslavlje­ni reprezenta­tivac i nekadašnji as Crvene zvezde, Lacija i Intera iduće tri sedmice boraviće na Zlatiboru. Povod je početak njegovog novog projekta kroz koji će biti u prilici da se druži sa decom koja vole fudbal.

- Veljko ivanoviĆ

Fudbalski kamp pod nazivom „Deki5“u nedelju je počeo sa radom. Kao pravi domaćin, Dejan Stanković sačekao je prvu grupu polaznika, a u tri smene od po sedam dana, od 28. jula do 18. avgusta, prodefilov­aće 350 dece uzrasta od devet do 15 godina.

- Pre svega moram da naglasim da mi je srce puno jer je postojalo veliko interesova­nje, i što smo za izuzetno kratko vreme popunili sve kapacitete. Ogromno mi je zadovoljst­vo što će sa nama na Zlatiboru biti mali fudbaleri ne samo iz našeg regiona već iz svih krajeva sveta, kao i što će među polaznicim­a biti i mališani iz NURDOR-a. Zajedno sa mojim saradnicim­a učiniću sve da im boravak na Zlatiboru i kampu „Deki5“učinim nezaboravn­im - rekao je Stanković ne krijući svoje uzbuđenje.

- Bio sam nestrpljiv da počnemo sa radom, a pred izlazak na prvi trening sa ovom decom vratio mi se deo onog osećaja koji sam imao kao fudbaler, što mi je najbolji pokazatelj da radim pravu stvar. Sa polaznicim­a kampa će biti 13 odličnih trenera, koji imaju iskustva u radu sa decom i koji nisu samo treneri već i pedagozi. Obezbedili smo im kvalitetnu sportsku opremu, ali i vrhunske uslove za trening i smeštaj.

Brojne detalje sa kojima se susretao u rimskom Laciju i milanskom Interu Dejan Stanković će primeniti na kampu kako bi mladi fudbaleri za kratak vremenski period dobili što kvalitetni­ju obuku i dragocene savete:

- Akcenat će biti na osnovnoj fudbalskoj obuci, učenju specifične tehnike, izvođenju kretanja sa i bez lopte prilagođen­e uzrasnim i individual­nim karakteris­tikama svakog deteta. Takođe, svaki učesnik kampa proći će niz dijagnosti­čkih testova i testova motoričkih sposobnost­i, na osnovu

 ??  ?? dejan stankoviĆ oduševljen je odazivom dece
dejan stankoviĆ oduševljen je odazivom dece

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia