Blic

Kraljica Olga ispisala istoriju

Daniloviće­va u Moskvi ostvarila najveći uspeh pobedom u finalu nad Anastasijo­m Potapovom sa 7:5, 6:7, 6:4.

- Jelena mediĆ

Naša teniserka je tako postala prva igračica od 1980. godine koja je osvojila VTA turnir kao “srećna gubitnica” pošto je u kvalifikac­ijama poražena od Paule Badose. Međutim, sreća joj je pomogla da se domogne glavnog žreba, što je Srpkinja maksimalno iskoristil­a.

Finale u Moskvi igrale su devojke koje još nisu punoletne. Obe imaju po 17 godina, s tim što je Olga starija dva meseca, a ovo im je bilo prvo finale u profesiona­lnoj karijeri. Sastale su se čak pet puta do sada, ali u juniorskoj konkurenci­ji, gde je Potapova dobila sve okršaje. Prvi put se dogodilo da teniserka rođena u ovom milenijumu osvoji VTA turnir. Meč je trajao dva sata i 19 minuta.

- Iskreno, ne mogu rečima da opišem kako se trenutno osećam. Ovo su trenuci za koje živim. Nisam još uvek svesna šta sam uradila, trebaće mi nekoliko dana da razumem da sam osvojila VTA titulu kazala je Olga Danilović.

Ćerka košarkaša Predraga Danilovića emotivno je nastavila:

- Mislim da smo obe bile smirene, ne znam kako bih vam to opisala. Igrale smo svaki poen kao da je ključan. Mislim da je ovo bio kvalitetan meč. Istina je da sam umorna, ali igrala sam finale! A u finalu nema izgovora! U finalu dajete sve od sebe, to je normalno. Držala sam se iako sam bila iscrpljena.

Olga i Potapova su drugarice od detinjstva. U njihovim mečevima ćemo tek uživati.

- Anastasija je sjajna, kompletna igračica. Bio je odličan meč, obe smo imale dosta vinera. Nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih finala.

Na pitanje da otkrije o čemu su dugo razgovaral­e na mreži posle meča, Olga se nasmejala:

- To ne mogu da vam kažem, ako ona bude želela, sama će vam reći. Mnogi su poslali Olgi poruke podrške pred prvo VTA finale. Jedan od onih koji su tvitovali o uspehu sjajne Srpkinje je i Janko Tipsarević, nekada osmi teniser sveta.

- Nisam videla Jankov tvit, ali ću ga pogledati čim završim sa konferenci­jom. Dobila sam dosta poruka, ali nisam imala vremena sve da vidim. Sigurno ću posvetiti nekoliko sati svima koji su me bodrili da im odgovorim. Najvažnije od svega je da mi je mama čestitala - detinje iskreno je odgovorila 17-godišnja Daniloviće­va.

Pored mame Svetlane, u boksu je sedeo i Dejan Vraneš, koji je u Moskvi bio glavni trener Daniloviće­ve.

- Trener je dolazio do mene i podržao me je. U takvim trenucima nema puno šta da se kaže, osim da trener pruži podršku. Hrabrio me je da nastavim u istom ritmu.

Za kraj, Olga je svima poručila:

- Sigurno ću se vratiti ovde, volim Moskvu! Vidimo se sledeće godine.

OLGA JE PRVA IGRAČICA OD 1980. GODINE KOJA JE OSVOJILA VTA TURNIR KAO „SREĆNA GUBITNICA“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia